bezár
 

art&design

2013. 01. 22.
Memocsipek között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Képzőművészeti Egyetemen nyílik meg 2013. január 28-án (hétfőn) 18:00-kor Duje Jurić Memo-Chips című kiállítása, ahol egy különleges projekt végeredményét ismerhetjük meg.

prae.hu

Az Újzágrábi Művelődési Központ évente különféle kulturális programokat valósít meg, melyek célja a horvát művészek és kulturális intézmények nemzetközi megismertetése. A Központ keretében működő Vladimir Bužančić Galéria több éve működik együtt magyarországi partnerekkel. Ennek eredményeként jött létre Duje Jurić festőművész kiállítása a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.
Duje Jurić: Memo-ChipsA kiállításon a Memo-Chips ciklushoz tartozó képek kerülnek bemutatásra. A teljes ciklus egy 2010-es mega-projekt során a zágrábi Műcsarnokban (Umjetnički paviljon) volt kiállítva. Az összefüggő frízt alkotó nagyméretű vásznakkal a magyar közönség előtt olyan művész mutatkozik be, aki harmincéves munkássága folyamán a kép fogalmát, jelentését és lehetőségeit kutatta az új informatikai világban, miközben a kép és környezete közötti viszonnyal, művészeten kívüli motívumokkal és festészeten kívüli eszközökkel kísérletezett. Ez a budapesti kiállítás is tanúsítja, hogyan töltötte meg a vászonra festett képet mint hagyományos művészeti médiumot a modern kor szellemével. A katalógus előszavát a kiállítás kurátora, Anita Zlomislić művészettörténész, a Vladimir Bužančić Galéria vezetője jegyzi.

A kiállítás 2013. február 7-ig munkanapokon 10:00-től 18:00-ig, szombaton 10:00-től 13:00-ig tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés