bezár
 

irodalom

2013. 01. 20.
A magyar kultúra napja – Ünnepi megemlékezés, kiállítás megnyitók Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállításokkal, ünnepi megemlékezésekkel ünneplik a magyar kultúra napját Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

prae.hu

Karcagon ünnepi megemlékezést tart a város önkormányzata január 22-én a Déryné Kulturális Központban, ahol köszöntőt mond Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház mb. főigazgatója. Ezt követően A múltat s jövendőt! címmel a Nagykun Református Általános iskola tanulói lépnek fel ünnepi műsorral. A rendezvényhez kapcsolódva A Biblia és a Szentföld kincsei címmel Berta Márton festőművész kiállítását nyitják meg a művelődési központban.

Szolnok megyei jogú város önkormányzata az előző évekhez hasonlóan a magyar kultúra napján adja át kitüntetéseit azoknak, akik a kultúra, a pedagógia, a tudomány és a sport területén kiemelkedő tevékenységet folytattak. A Szigligeti Színházban Szolnok Város Pedagógiai Díját, a Kaposvári Gyula-díjat, a Laki Kálmán-díjat, a Szolnok Város Sportjáért Díjat és a Szolnokért Emlékérmet vehetik át az arra érdemesek.

Január 22-én Tiszafüreden a Kovács Pál Művelődési Központban a Fotóművészeti Nyári Egyetem hallgatóinak munkáiból nyílik zárókiállítás, amelyet Győri Lajos, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke nyit meg.

Berekfürdőn ugyanezen a napon a Bod László Művelődési Házban a kunhímzéseket teszik közszemlére, a témában előadást tart Bartha Júlia néprajzkutató, a hímzést Pinczésné Soós Gyöngyi mutatja be az érdeklődőknek.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés