bezár
 

film

2013. 01. 18.
Fotózd le az Oscar-jelölt vadat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A messzi dél vadjai diadalútja a Sundance Filmfesztiválon kezdődött 2012 januárjában. Benh Zeitlin szeptemberben járt Magyarországon - a Jameson CineFesten óriási sikerrel vetítették a filmet, utána pedig a nézők hosszan faggatták az elsőfilmes rendezőt, akit már akkor is Oscar-esélyesként emlegettek.

prae.hu

A 29 éves művészt Steven Spielberg, Ang Lee és Michael Haneke társaságában jelölték a legjobb rendezés Oscarjára. A Benh Zeitlinnel Miskolcon készült interjút itt láthatjátok:

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/YzXfFcWrdLw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A budapesti Művész moziban most a forgalmazó Mozinet Kft. közreműködésével installációt helyeztek el az előtérben. A négy Oscar-díjra jelölt film varázsának a mozivezetők sem tudtak ellenállni: már a premier előtt 2 hónappal elkezdték építeni a hatalmas szobrot, amely azt a pillanatot örökíti meg, ahogy az egyik őstulok éppen kitör a jéghegyből. Az alkotás három méter magas és másfél mázsa. Ha a Művész moziban jártok, fotózzátok le az őstulkot és küldjétek el a beasts@beastsofthesouthernwild.com címre! Fáradozásotok nem marad viszonzatlan - ezt ígérik az akció szervezői.

És hogy mit keres a tulok a moziban? Megtudhatjátok a filmből. Lépjetek be egy zseniális rendező világába. Üdvözlüet a Teknőben!

Forrás:
JAMESON CINEFEST - MISKOLCI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés