bezár
 

art&design

2013. 01. 17.
Régi juttatásaikat kérik a művészeti egyetemek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Levélben kérik a művészeti egyetemek rektorai intézményeik költségvetésének 2012-es szintjének visszaállítását Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

prae.hu

A Művészeti Egyetemek Rektori Széke (MERSZ) csütörtöki egyeztetésén a jelenlévő intézményi vezetők közös nyilatkozatot fogalmaztak meg, amelyben ismét felhívták a kormány figyelmét arra, hogy a legutóbbi költségvetési elvonások lehetetlen helyzetbe hozták a művészeti felsőoktatást, és jelentősen visszavetik a képzés színvonalát - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Magyar Táncművészeti Főiskola.
   
Mint közölték, az intézményvezetők megállapításaikat levélben juttatják el a szakminiszternek, és ismét egyeztetést sürgetnek a fenntartó képviselőivel.
A MERSZ tagjai továbbra is nehezményezik, hogy sem a felsőoktatást érintő költségvetési tételekről, sem pedig az intézmények működtetését és az oktatást alapvetően befolyásoló foglalkoztatási kérdésekben nem volt egyeztetés, és tájékoztatás. Mindezideig semmilyen szakmai kérdésre és felvetésre nem kaptak választ, és sikertelenek voltak az eddigi egyeztetési kísérletek is - idézik fel a levélírók.
   
Mint hangsúlyozzák, az intézmények egy részének legfeljebb a tavasz kezdetéig van elegendő forrása a közüzemi számlák kifizetésére, és számításaik szerint a művészeti felsőoktatásban a finanszírozási ellátottság az elvonások hatására jelenleg a szakközépiskolák szintjét sem éri el.
   
A szakmai és az öregségi nyugdíjasok továbbfoglalkoztatásának új feltételei mind a működtetés, mind az oktatás terén kritikus helyzetet idézhetnek elő, ezért azok újragondolását is kezdeményezi a MERSZ - zárul a közlemény.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés