bezár
 

színház

2013. 01. 16.
Pályázaton felfedezett drámát mutat be a Kolibri
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Győri Katalin Delete című művét mutatja be pénteken a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A teátrum és a Platform 11+ közös drámapályázatának díjnyertes darabját Vidovszky György rendezésében láthatja a közönség a Kolibri Pincében.

Szkéné színház

A Kolibri Színház a drámapályázaton felfedezett új magyar ifjúsági darabokból a legjobbakat műsorra tűzi. E sorozat első darabja Győri Katalin Delete című egyfelvonásosa, amelynek bemutatóját pénteken délután 17 órakor tartják a Kolibri Pincében - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
Mint írják, a drámapályázaton három dráma végzett megosztva az első helyen, köztük volt a Delete. Tasnádi István, az előadás dramaturgja szerint a darab friss, szellemes, és hiteles a nyelvezete, anélkül, hogy tele lenne a korosztályban használatos trágár szavakkal.
   
"Győri Katalin gyakorló tanárként folyékonyan beszéli a kamasznyelvet, de nem csupán másolja, hanem formálja is. Izgalmas drámanyelvet alkot, és a probléma, amiről beszél, az is rendkívül fontos" - idézi a közlemény Tasnádi Istvánt.
   
A tinédzserkori öngyilkosság témáját feldolgozó előadás a tizennégy-tizenöt évesekről szól, és ez a korosztály a célközönsége is. A darabot előadó fiatal színészek a húszas éveikben járnak, köztük van két egyetemi hallgató, Ágoston Péter és Czupi Dániel, továbbá Császár Réka és Kőszegi Mária, valamint Bárdi Gergő, aki mintegy tíz évvel ezelőtt, még kisfiúként tűnt föl egy előadásban, most pedig a Kolibri társulatának tagja.
   
A Delete című darabot 14 éves kortól ajánlja a színház. A mozgás és a jelmez Gyevi-Bíró Eszter, a díszlet Patrick Bullock munkája, az előadást élőzenével játsszák, a zeneszerző Monori András.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés