bezár
 

irodalom

2013. 01. 14.
Maxim - Könyvbemutató és kiállítás a Roham Bárban
2012. január 16., 18h, Roham Bár, 1088 Budapest, Vas u. 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az újvidéki Forum Kiadó Híd Könyvtár sorozatában, a József Attila Kör és a PRAE.HU támogatásával jelent meg Barlog Károly kötete, melyet január 16-án, szerdán este hattól mutatunk be Budapesten, a Roham Bárban.

prae.hu

A szerzővel Orcsik Roland, költő, a Tiszatáj folyóirat és a JAK-füzetek szerkesztője beszélget. A könyvbemutatóval egybekötve Barlog Zsuzsanna a Maximhoz készített képeiből kiállítást is rendeznek. A képek január 16-tól február 1-ig tekinthetők meg.


A szerzőről:

1986. április 8-án született Zentán. 2010. februárjában szerzett oklevelet az újvidéki Bölcsészettudományi Kar, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén. A nagy múltú Híd irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat köré csoportosuló fiatal alkotók bázisának számító Híd Kör alapító tagja. Főleg elbeszéléseket és kritikákat ír. Jelenleg Budapesten dolgozik gimnáziumi tanárként. Budapesten és Balatonendréden él.


A szerző a világhálón:

http://barlogk.wordpress.com/


Részlet Szálinger Balázs ajánlásából:

"Nagyon fontos a hagyomány, nagyon fontos a saját ősök számontartása, nagyon fontos a történelem ismerete (mind makro-, mind mikroszinten) – de nagyon fontos, hogy a szerző önző is legyen, és legyőzze ezeket, föléjük nőjön, meg tudja magyarázni, el tudja velünk hitetni, hogy mért pont ő lett felkenve arra, hogy ezeket tárgyalja, miért az ő neve van odaírva a címlapra, hivalkodjon vele, hogy mit tud ő, csak ő, egyedül ő olyat, amit mi nem tudunk, milyen szerzői eszköztára van, abból mit akar bemutatni és mit takar el. Barlog Károly merít a családból, a történelemből, a vidékiségből és a határon túliságból egyszerre – és meg tudott győzni, hogy ezeket a történeteket ezzel a kulturális (történelem, hagyományok, szociológia, család stb.) aláfestéssel egyedül neki van joga elmondani.

És ezzel sokan lesznek még így. Van egy érzésem, hogy a szakmai elismerésen felül az olvasó bizalmához se kell sok, éppen csak egy csipetnyi törődés, amit igazán megérdemel ez a szöveg – de sokkal jobban hangzik ez a termék, amely most a piacra kerül."

Időpont: 2013. 01. 16., 18:00
Helyszín: Roham Bár (1088 Budapest, Vas u. 16.)

Az eseményhez a Facebookon is csatlakozhatnak.

Az estet a MASZRE támogatja.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés