bezár
 

film

2013. 01. 09.
A messzi dél vadjai színészei a sztárrá válás útján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hazai mozikban január 10-től látható A messzi dél vadjai (12) a főszerepekben amatőröket vonultat fel, akikre a siker után azonnal lecsapott Hollywood. A forgatáskor mindössze hatéves Quvenzhané Wallis, illetve a filmbéli édesapját alakító, valójában pékként dolgozó Dwight Henry a legnagyobb nevekkel forgathattak együtt következő közös filmjükben.

prae.hu

A videóművészből lett angol rendező, Steve McQueen (Éhség, Shame – A szégyentelen) nem bízott semmit a véletlenre: harmadik mozijához mind Quvenzhané Wallisnak, mind pedig Dwight Henrynek szerepet kínált. Így az összeszokott páros McQueen eddigi legnagyobb szabású munkájában dolgozhatott ismét együtt, méghozzá olyan sztárok oldalán, mint Brad Pitt, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch és Paul Giamatti. A XIX. századi rabszolga kereskedelemről szóló Twelve Years a Slave című alkotás világpremierje előreláthatólag szeptemberben lesz.

Eközben A messzi dél vadjaival számos díjat magáénak tudó elsőfilmes rendezőt, Benh Zeitlin is elhalmozták forgatókönyvekkel, de ő egyelőre inkább nem kér a stúdiókból. Zeitlin a jövőben is saját alapanyagból szeretne dolgozni, stílusában és hangulatában egyaránt követve bemutatkozó nagyjátékfilmjét.

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/yZ-xfMu-mPk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Katrina-hurrikán történetét egy hatéves kislány szemszögéből bemutató, a Sundance Filmfesztiválon és Cannes-ban is elismert, ma pedig éppen a legjobb forgatókönyv BAFTA-díjára jelölt A messzi dél vadjai Magyarországon 2013. január 10-én kerül országosan a mozikba, a Jameson CineFest támogatásával a Mozinet forgalmazásában.

Soós Tamás kritikája a filmről:
Ahol a vadak várnak



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Újra nagyvásznon Tarr Béla Panelkapcsolat című filmje
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

art&design

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
építészet

Kritika a Kis magyar kockológia című kiállításról
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés