bezár
 

art&design

2013. 01. 09.
Betekintés a koreai népművészetbe
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hagyományos koreai népművészeti kiállítás nyílt a Koreai Kulturális Központban. Lee Kyung Wook festőművész és a Dosamo keramikus csoport munkái 2013. január 7. és 31. között mutatják meg a látogatóknak, hogy a magyar és a koreai művészet között is teremthető harmónia.

prae.hu

Lee Kyung Wook egy koreai népművészeti irányzat, a Minhwa képviselője. A Minhwa szó szerint "az emberek festészetét" jelenti, mely ágazat mai formája a 17. században alakult ki. Követői névtelen kézművesek voltak, akik járták az országot és helyszíni megrendeléskre dolgoztak.
Kép a koreai népművészeti kiállításrólAz irányzat alkotásai naiv stílusú abrákat jelenítenek meg, követve a múltból örökölt stílusjegyeket, jellemzően népi motívumokat – például darvakat, sziklákat, vizet, rovarokat, virágokat – ábrázolnak, illetve a népi mitológia elemeit, legendák fejezeteit mutatják be. A Minhwa alkotói úgy vélték, hogy festményeik jótékony hatásúak, valamint megvédik tulajdonosukat és annak családját a gonosz erőktől is.
Enteriőr a koreai népművészeti kiállításrólA Dosamo csoport 3 koreai hölgyből álló keramikus csapat. Különlegessége abban rejlik, hogy tagjai – akik egy magyar keramikus mestertől sajátították el tudásukat – jelenleg Magyarországon élnek. Az így kiállított darabok jelképezik a magyar és a koreai művészet közti harmóniát, megmutatják a közös alkotás filozófiáját.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés