bezár
 

irodalom

2013. 01. 09.
WST 7ELŐADÁS - Weiner Sennyey Tibor a MüSziben
2013. január 9. 19h, MüSzi - Művelődési Szint, Budapest, VIII., Blaha Lujza tér 1-2., Corvin Áruház III. emelet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Weiner Sennyey Tibor költő, író hét előadást tart a MÜSZIben, amelyekben irodalom és élet kapcsolatáról lesz szó. Kísérletet tesz az értelmezési horizont szélesítésére, a tudat tágítására, a költészet és a próza megélésére. A 2013. január 9-én, 19 órakor kezdődő a harmadik alkalma a sorozatnak, melynek címe és témája: Más istenek, más emberek, más Lovecraft, más Borges, avagy az ismeretlennel való találkozás borzongása és a borzongás szépsége.

prae.hu

"Egy másik hit s másféle forma Krisztusai ők/ Alacsonyrendű Krisztusok homályos hitre térítők" - írja Apollinaire az óceániai faragott balványokról, melyeket Picassoval lopattak a Louvreból, hogy új inspirációkat szerezzenek művészetükhöz. Mi lehet a távoli világok istenei mögött? Mágikus eszmék? Földönkívüli démonok? Milyen lehet a találkozás az ismeretlen idegennel? Lovecraft válaszaival és Borges Lovecraft értelmezésével fogunk megismerkedni az előadássorozat harmadik részében. Megpróbáljuk megérteni, hogy miért borzongunk az ismeretlentől és miért szép, sőt miért vonz - tudatosan vagy öntudatlanul - a borzongás. Miért jobb félni?

WST 7ELŐADÁS

IDŐPONT:

2013. január 9. 19:00

HELYSZÍN:
MÜSZI - Művelődési Szint - Cím: 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1.- (Corvin áruház III. emelet, Bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy piros ajtó MÜSZI logóval, csöngess, ha nincs nyitva az ajtó!)

Támogatójegy a belépésnél ötszáz forintért váltható.

Esemény a Facebookon itt!

Információ a sorozatról:

Weiner Sennyey Tibor író, költő, utazó előadásai irodalomról és életről a MÜSZIben kéthetente, szerdán este 7-től. Az előadások 45 percesek. Támogatójegy a belépésnél ötszáz forintért váltható.


1. Félelem és reszketés Edgar Allan Poeval - 2012. november 28. (avagy hogyan fogalmazhatjuk meg félelmeinket és a megfogalmazás által, hogyan győzhetjük őket le)

2. Baudelaire és Ady a Pimodan Palotában - 2012. december 12. (avagy mi is a drogok álma és mi a drogok valósága)

3. Más istenek, más emberek, más Lovecraft, más Borges - 2013. január 9. (avagy az ismeretlennel való találkozás borzongása és a borzongás szépsége)

4. Kawi: a költészet jógája - 2013. január 23. (avagy a jávai költészet története és tanulságai)

5. A világpolgár patrióta Békássy Ferenc - 2013. február 6. (avagy egy magyar-angol költő-huszár élete, szerelme és üzenete az Első világháborúból)

6. Weöres teljessége és hiánya - 2013. február 20. (avagy a sci-fi író költő titkos világai és levelezése Hamvas Bélával)

7. Hamvas és a globális orientáció kezdete és vége - 2013. március 6. (avagy nem elég tudni, meg kell valósítani)


Weiner Sennyey Tibor (1981) költő, író, utazó. Öt könyv szerzője, rendszeresen publikál az igényesebb nyomtatott és elektronikus sajtóban, a szegedi és a budapesti fiatal irodalmi élet különc figurája. 2012 elején második kutatói útját tette Indonéziában, ez év tavaszán jelent meg Gül Baba című könyve, míg ősszel megkapta a Visegrádi Ösztöndíjat. Hetente jelennek meg publicisztikái a Kultúrpart című netes magazinban. Versfelolvasásai a keleti tradíciókat ötvözik az underground lázadással, novellái a steampunk és gépromboló irányzatokat oltják a kortárs prózába, esszéi az alternatív történetek lehetőségeire és a tudattágítás fontosságára hívják fel a figyelmet.



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés