bezár
 

art&design

2013. 01. 09.
Máté Balázs fotói a Cultiris Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"Azt vettem észre, hogy érdekelnek az olyan helyzetek, ahol a fotóba valahogy bele tudom vinni a manualitást, legyen az digitális, vagy analóg." – mondja Máté Balázs, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakának mesterképzős hallgatója. Önálló kiállításának témáját az individualizmus és a tömeg mintázatának kérdésköre ihlette. Unmade és En Masse sorozatai együtt mutatkoznak be a Cultiris Galériában.

prae.hu

Az Unmade sorozat képein a fotómodellek arcát különböző eljárásokkal – égetéssel, karcolással, ragasztóval – roncsolta. „A divatfotók esetében a modell valódi vonásai sokszor láthatatlanná válnak. A smink, hajstyling, ruhák és végül az utómunka rétegei elrejtik a személyiségüket. Erre szerettem volna felhívni a figyelmet képeimmel.”
Máté Balázs fotói a Cultiris GalériábanA sorozat a Google Photography Prize nemzetközi fotópályázatán közel 20 ezer induló közül a legsikeresebb tíz közé jutott, és lehetőséget kapott arra, hogy döntősként bemutatkozzon a londoni Saatchi Gallery-ben.

Az En Masse egyetemi feladatból nőtte ki magát, amelyen a Moszkva tér hétköznapi embereit ragadja ki környezetükből. “A tömeg távolról nézve mintázattá válik, ami a városi környezet tárgyainak és akadályainak véletlenszerű elrendezése szerint alakul. A transfer technikával a környezetükből fehér papírra átemelt emberek elrendeződése feltételezi az épített környezetet, de a viszonyítási pontok eltűnnek, mozdulataik tipikussá, paródiaszerűvé, sietségük pedig céltalanná válik. Közben az is látszik, hogy mennyire tétován, egyedül tudnak maradni az emberek még tömegben is.”

Megnyitó: 2013. január 15. – 18:00
A kiállítást megnyitja: Kudász Gábor Arion fotóművész
A kiállítás megtekinthető: 2013. január 15. – február 15.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés