bezár
 

építészet

2013. 01. 09.
Rovarhotel Bécsben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rovarhoteleket alakítanak ki a bécsi Rathausplatzon felállított karácsonyfából. A létesítményeket a tervek szerint természetvédelmi tanösvények mentén, a Bécsi-erdőben található bioszféraparkban és pihenőövezetek bejáratainál helyezik ki.

prae.hu

A bécsiek az ünnep után minden évben újrahasznosítják a Városháza előtti téren felállított karácsonyfát. Készült már belőle költőhely madaraknak és odú denevéreknek. Idén ismét rovarhotelek építése mellett döntöttek az erdészek. A 32 méter magas alsó-ausztriai lucfenyőt január 7-én szállították el a Bécsi Erdészeti Hivatal munkatársai. A fából a tervek szerint összesen tizenegy rovarhotel készül.



Az ilyen létesítményeknek fontos szerepe van a biodiverzitás megőrzésében és a környezet vegyszeres terhelésének csökkentésében. Egy kifejlett katicabogár naponta átlagosan 150 levéltetűt eszik meg, lárvája pedig még szívesebben látott vendég a kertekben, hiszen naponta akár 800 levéltetűt is elfogyaszt. A rovarhoteleket rajtuk kívül különösen kedvelik még a fülbemászók és a vadméhek is, ez utóbbiak értékes megporzók. Tekintettel arra, hogy Ausztriában 670 vadméh fajt tartanak számon, a darázsgarázs jó kihasználtsága szinte biztosra vehető.



A rovarhotelt idén természetvédelmi tanösvények mentén, a Bécsi-erdőben található bioszférapark információs pontjainál és pihenőövezetek bejáratainál állítják majd fel, többek között Lobauban. Mi több, a városi rovarok is bevackolhatják majd magukat egy karácsonyfa- hotelbe, hiszen az Erdészeti Hivatal új épülete mellett, a Triester Straße kellős közepén is kihelyeznek egyet a császárváros erdészei.

fotó: Christian Houdek / PID
forrás: COMPRESS Budapest



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés