bezár
 

színház

2012. 12. 27.
Vígjátékokkal búcsúztatják az óévet az erdélyi magyar színházak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Prózai és zenés vígjátékokkal várják közönségüket szilveszterkor az erdélyi magyar színházak, amelyek előadással búcsúztatják az óévet.

Szkéné színház

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata és a nagyváradi Szigligeti Színház Alan Jay Lerner és Frederick Loewe népszerű musicaljét, a My Fair Ladyt mutatja be. A marosvásárhelyi előadást Harsányi Zsolt állítja színpadra, a nagyváradi produkciót Réthly Attila rendezi. Mindkét előadást december 31-én tekintheti meg a közönség. 
   
Szintén hétfőn este Moliere A fösvény című vígjátékát mutatja be a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Bocsárdi László rendezésében.
A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata többéves kihagyás után visszatér ahhoz a hagyományhoz, hogy az óévet előadással búcsúztatja.
 
A szatmári közönség A szabin nők elrablása című zenés bohózatot tekintheti meg, amelyet Paul és Franz Schönthan műve alapján Kellér Dezső írt. Az előadást az ősztől Szatmárra szerződött Kányádi Szilárd fiatal rendező állítja színpadra.
   
A kézdivásárhelyi Városi Színház Molnár Ferenc A jó tündér című vígjátékát tűzte műsorra, amelyet Kolcsár József rendez.
   
A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház szilveszter este Georges Feydeau Fel is út, le is út! című komédiáját adja elő, amelyet Tóth Árpád rendezett.

A csíkszeredai Csíki Játékszín vasárnap este a már decemberben bemutatott Isten pénze című musicalt viszi színre. A Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye alapján írt művet Somogyi Szilárd rendezte.
   
A Kolozsvári Magyar Opera vasárnap New York-Párizs-Kolozsvár címmel szilveszteri kabarét mutat be Gombár Annamária rendezésében.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés