bezár
 

film

2008. 10. 04.
Törőcsik Mari lesz a Los Angeles-i magyar filmfesztivál díszvendége
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Törőcsik Mari lesz az október közepén kezdődő 8. Los Angeles-i magyar filmfesztivál ünnepélyes megnyitójának díszvendége; a nyolc napig tartó vetítéssorozaton 31 filmet tekinthet meg a Sunset Boulevard közönsége.

prae.hu

A szerzői filmeket bemutató Laemmle filmszínházban az utóbbi két évben készült több mint tucatnyi új magyar produkció látható majd, köztük Bollók Csaba Iszka utazása című filmje, a tavalyi Magyar Filmszemle fődíjas alkotása - közölte a Magyar Filmunió.

A filmfesztivál nyitófilmjeként Sipos József Eszter hagyatéka című filmjét vetítik. Bemutatkozik még a többek között Cannes-ban is nagy sikert aratott Delta, Mundruczó Kornél drámája és az Ópium - egy elmebeteg nő naplója Szász Jánostól. 

A játékfilmeken kívül dokumentum- és rövidfilmeket is válogattak a programba, emellett olyan amerikai világsikerek láthatók, amelyek magyar alkotókhoz kötődnek: például a Casablanca, a Szelíd motorosok vagy az Evita.

A fesztiválhoz kapcsolódva a filmváros Művészeti Múzeumában (LACMA) Jancsó Miklós munkásságából mutatnak be válogatást október 17. és 24. között.

A magyar filmművészet a kilencvenes évek vége óta mutatkozik be rendszeresen Los Angelesben Bunyik Bélának, a fesztivál alapító-igazgatójának és az eseményt támogató Magyar Filmuniónak köszönhetően.

nyomtat

További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés