bezár
 

art&design

2012. 12. 19.
Vályi Katalin kapta a Tömörkény-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vályi Katalin régész-muzeológus kapta az idei Tömörkény-díjat, a szegedi Móra Ferenc Múzeum elismerését szerdán adták át a Tisza-parti városban.

prae.hu

Az író, újságíró, néprajzkutató, régész, múzeum- és könyvtárigazgató Tömörkény Istvánról (1866-1917) elnevezett díjat 1994-ben ítélték oda először, az elismerést - amelyet minden év decemberében Tömörkény születésnapjára emlékezve adnak át - Trogmayer Ottó akkori múzeumigazgató alapította.
   
A munkatársak szavazatai alapján a megyei múzeumigazgató által odaítélt díj célja "a tudományos munka ösztönzése, elismerése és a múzeumi szervezeten belüli reális értékrend kialakulásának előmozdítása".
   
Vályi Katalin 1980-tól dolgozik régész-muzeológusként a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. 1953. szeptember 21-én született Kaposváron. 1977-ben szerzett oklevelet a JATE BTK történelem-régészet szakán. 1977-80 között a győri Xantus János Múzeum múzeumpedagógusa, 1980-tól a szegedi múzeum munkatársa.

A szakember a Művészettörténeti és Régészeti Társaság, az MTA Veszprémi Területi Bizottság Iparrégészeti Munkabizottság és a Pulszky Ferenc Társaság tagja. Fő kutatási területe a középkori templomok és monostorok, középkori települések vizsgálata.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés