bezár
 

zene

2012. 12. 19.
Leo Nucci lép fel az Operaházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ egyik leghíresebb Rigolettója, Leo Nucci hallható a Verdi mű címszerepében a Magyar Állami Operaházban pénteken és vasárnap.

prae.hu

A 70 éves olasz bariton a milánói Scalától a New York-i Metropolitanig szinte minden fontos színpadon énekelte már a tragikus sorsú udvari bolondot, eddig több mint ötszázhetvenszer - közölte az MTI-vel Várkonyi Judit, az Operaház sajtófőnöke. 
   
Leo Nucci 45 éve van a pályán, 1967-ben a spoletói színházban A sevillai borbély Figarójaként debütált. Partnere Gilda szerepében Miklósa Erika lesz, a mantuai herceget Ivan Magri alakítja. 
   
Az énekest már a 20. század végén is elismert Verdi-előadóként tartotta számon az operavilág - mondta a két előadást vezénylő Héja Domonkos, az Operaház megbízott főzeneigazgatója. 
   
Leo Nucci fellépése nemcsak zenei élményt, hanem a karakter megformálásának színészi teljességét is ígéri, hiszen félezernél is több Rigoletto-előadáson túl, a művész - saját bevallása szerint is - újabb és újabb vonásait fedezi fel a szerencsétlen sorsú udvari bolondnak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés