bezár
 

zene

2012. 12. 17.
2 millióan nézték a Fölszállott a páva döntőjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint kétmillióan néztek bele a Fölszállott a páva döntőjébe szombat este.

prae.hu

 Az M1-en, a Dunán és a Duna Worldön sugárzott népzenei tehetségkutatót a tévénézők 12,1 százaléka, összesen 583 ezren követték figyelemmel - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.
   
A műsor az átlagos nézőszámot tekintve megelőzte a TV2-t - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amely kitér arra is, hogy az adásba legalább egy percre mintegy 2 millióan néztek bele.

A dokumentum rámutat, hogy a teljes lakosság 44 százaléka, azaz összesen négymillióan ismerkedtek meg a műfajjal a három közszolgálati adó valamelyikén a tehetségkutató műsor október eleji indulása óta.
   
A versenyt szóló ének és hangszer kategóriában Csizmadia Anna nyerte, szóló tánc és páros tánc kategóriában Berecz István, zenekar kategóriában a Parapács együttes, a tánccsoport kategóriában pedig a Jászság táncegyüttes lett a győztes.
 
A nyertesek 1-1 millió forintot vihettek haza. 
   
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere két díjat adott át, az egyiket a legjobb magyarországi nemzetiségi együttes, a Cace Rom részére, a legjobb határon túli produkciónak járó díjat pedig a Szellő táncegyüttesnek. A közönségdíjas az Ördögborda táncegyüttes lett.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés