bezár
 

építészet

2012. 12. 17.
Műgond: olyan művészt is felvett az MMA, aki nem jelentkezett?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tompa Gábor színházi rendező, a kolozsvári színház igazgatója, a Szépírók Társaságának nemrég megválasztott tagja állítólag beleegyezése nélkül került a MMA tagjai közé, ezért nyomban ki is lépett. Többen kiléptek az MMA nevű szervezetből a hétvégén: Bukta Imre képzőművész, Novák Ferenc koreográfus, Korniss Péter fotós és Tompa Gábor rendező, színházi igazgató.

prae.hu

Az Index értesülései szerint a szombati közgyűlésen az új tagok megválasztása egyébként is botrányos volt. Többen távoztak, mivel nem értettek egyet a tömbös szavazási módszerrel. Egy szavazólapon ugyanis több név szerepelt, és a tagok vagy szavaztak az összesre, vagy egyre sem.

A közgyűlésen nem olvasták fel azt a nyílt levelet, amelyet Bukta Imre, Deim Pál, Farkas Ádám, Fehér László, Jovián György, Lovas Ilona, Orosz István, Keserü Katalin, Novák Ferenc MMA-tagok írtak az MMA diktatórikus vezetési stílusát, vállalhatatlan nyilatkozatait kritizálva.

Ugyancsak elhallgatták Ekler Dezső építész levelét, noha ő kérte az elnökséget, hogy olvassák fel. Ebben az építész bejelenti kilépését, helytelenítve a Műcsarnok elfoglalását, és Fekete György kirekesztő attitűdjét.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés