bezár
 

irodalom

2012. 12. 16.
Háy János az Európa Könyvkiadó új szerzője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Mélygarázs című könyvvel indítja az Európa Könyvkiadó Háy János életműsorozatának megjelentetését. A regényt várhatóan 2013 áprilisában, a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatja be a kiadó és a szerző.

prae.hu

Háy János új regénye három ember – egy férfi és két nő – különálló és közös sorsa. „A Mélygarázs egyben korkritika: számvetés azzal, ahogy élünk, szembesítés képzeteinkkel és tévképzeteinkkel” – fogalmazott készülő könyvéről a szerző. Az Európa Könyvkiadó tervei szerint Háy János életműsorozatában évente váltják egymást az új és a korábban már közölt művek.

Háy János 1960-ban született Vámosmikolán. Orosz-történelem szakot végzett Szegeden, esztétikát az ELTÉ-n. 1989-ig tanárként, 1989-től 2004-ig kiadói szerkesztőként dolgozott. A nyolcvanas évek első felében jelentkezett versekkel, első kötete Gyalog megyek hozzád a sétáló úton címmel 1989-ben jelent meg. A versek mellett ír kisprózát, regényt és drámát. Prózíróként a Dzsigerdilen című, török korban játszódó regénye hozta meg a szakmai és olvasói elismerést. Az elmúlt évtizedben drámaíróként arat sikert. A Gézagyerek, a Herner Ferike faterja és a Házasságon innen és túl című darabjait számtalan nyelvre lefordították, sikerrel játszották a magyar színházakban, és külföldön is bemutatták.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés