bezár
 

irodalom

2012. 12. 13.
Bencsik Orsolya kapta a Szirmai-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szirmai Károly Irodalmi Díj bírálóbizottsága (Bányai János, Csorba Béla és Gerold László) 2012. december 6-án és 11-én megtartott ülésén áttekintette az elmúlt két év vajdasági magyar novellatermését, és a díjat egyhangúlag Bencsik Orsolya Akció van! című, a JAK-füzetek sorozatában megjelent kötetéért ítélte oda.

prae.hu

Bencsik Orsolya novelláiból egy gyerekszemmel látott bácskai családkép rajzolódik ki, mégpedig a képzelet és a valóság határán, és e kettő ütköztetése olyan mondattani és stilisztikai sajátságokat hoz felszínre, amelyek szerzőjük irodalmi tájékozottságáról és otthonosságáról tanúskodnak. A családtörténetek mellett Bencsik Orsolya ügyesen villantja fel történetei társadalmi hátterét is.

A díjátadás december 21-én lesz Verbászon.

Forrás: www.jozsefattilakor.hu

Bencsik Orsolya Akció van! című kötete megrendelhető a jak@jozsefattilakor.hu címen, vagy a társkiadónál az info@prae.hu címen.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés