bezár
 

irodalom

2012. 12. 12.
Fényképavatás Esterházy Péter, Fekete Ernő, Fullajtár Andrea, Kocsis Gergely, Réz Pál és Takács Zsuzsa részvételével
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ELTE BTK két intézete - Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet, Magyra Irodalom- és Kultúratudományi Intézet - mindenkit szeretettel meghív az egyetem falai között felavatandó Gelléri Andor Endre és Tersánszky Józsi Jenő arcképének felavatására. A magyar irodalom, a magyar kultúra emlékezetéből ők éppen úgy nem hiányozhatnak, ahogyan a köztársaságéból sem. Amikor a városi tér emlékezetéből kitörlik a nevüket, az egyetem küldetése, hogy ne engedje át őket teljesen a felejtésnek.

prae.hu

Tizennégy közterület elnevezéséről vagy átnevezéséről döntött októberben a fővárosi közgyűlés, amelynek értelmében többek között a XVIII. kerületi Tersánszky Józsi Jenő sétányt Somogyi László sétánnyá keresztelték át, valamint a XVI. kerületi Gelléri Andor Endre utcát Regele János utcává nevezték át. Az európai városok az emlékezet eleven szövegei. A történeti tudatok nevekbe foglalt elbeszélései rétegződnek bennük egymásra. A Fővárosi Közgyűlés kormánypárti képviselők indítványára nemrégiben eltüntette Budapest térképéről többek között Károlyi Mihály, Koltói Anna, Szőcs Áron és Mónus Illés nevét, és ugyancsak száműzte a közös emlékezeti térből a kisegzisztenciák két olyan nagyszerű 20. századi íróját, mint Gelléri Andor Endre és Tersánszky Józsi Jenő.

A program

Fényképavatás Esterházy Péter, Fekete Ernő, Fullajtár Andrea, Kocsis Gergely, Réz Pál és Takács Zsuzsa részvételével.

Pódiumbeszélgetés Cziglényi Boglárka, Gács Anna, Gintli Tibor, György Péter és Poros András között; moderátor: Schein Gábor.

Időpont és helyszín: 2012. december 14. péntek 15:00, ELTE BTK, 1088 Múzeum körút 6-8., 34-es terem.

Partnerek: József Attila Kör, Szépírók Társasága


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés