bezár
 

színház

2012. 12. 11.
Márta István lemond a POSZT művészeti tanácsadói posztjáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lemond a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) művészeti tanácsadói posztjáról Márta István december 31-i hatállyal.

Szkéné színház

A POSZT Kft. ügyvezetőinek MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Márta István, aki 2011. április 1-jétől töltötte be a Pécsi Országos Színházi Találkozó művészeti tanácsadói feladatait, a POSZT Kft. három tulajdonosának - Pécs városa, a Magyar Színházi Társaság, a Magyar Teátrumi Társaság - írásban bejelentette, hogy december 31-i hatállyal lemond erről a pozíciójáról.
   
Márta István azzal indokolta a döntését, hogy a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által létrehozott új pécsi fesztiválokkal, a kulturális komplexum működtetésével kapcsolatos kötelezettségei, a Magyar Fesztivál Szövetség irányítása és a Művészetek Völgye vezetése mellett már nem tudja a POSZT művészeti tanácsadói megbízatását felelősséggel ellátni.
   
A fesztivált működtető kft. három tulajdonosa, megköszönve Márta István eddigi tevékenységét, lemondását elfogadta, és úgy határozott, hogy művészeti kérdésekben ezentúl a két szakmai szervezet képviselői fognak dönteni.
   
A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) tulajdonosi szerkezete 2012-től megváltozott: a Magyar Teátrumi Társaság a Magyar Színházi Társaságéval megegyező tulajdonrészt szerzett a fesztivált működtető kft.-ben, amelynek irányításába ezzel új ügyvezető is belépett, és azóta a szakmai döntéseket is közösen hozzák meg.
   
A POSZT Kft.-ben Pécs városának 66,8 százaléka mellett az idei évtől a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság egyaránt 16,6 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A kft. irányításába Stenczer Béla mellett új ügyvezetőként Kőhalmi Andrea is belépett.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés