bezár
 

zene

2008. 10. 03.
José Padilla, a chillout nagymestere Budapesten
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két lemondott koncert után most ismét reménykedhetnek a lágyabb elektronikus zenék kedvelői: péntekre az A38 Hajóra várják a Café del Mar-lemezek atyjaként világhírűvé vált José Padillát.

prae.hu

A chillout nagymestere legutóbb nyáron, a Balaton Soundon lépett volna fel, ám - az előző évi, betegség miatt lemondott szettjét "pótló" - koncertjét az utolsó pillanatban ismét lemondta, így magyar rajongói minden bizonnyal kapva kapnak majd az alkalmon, hogy végre élőben is hallják játszani a híres ibizai DJ-t.

Azok is, akiknek nem mond semmit José Padilla neve, az elmúlt években már legalább egyszer hallhatták valamelyik mixét. A spanyol DJ nevéhez fűződik ugyanis a most már 15. lemezénél járó, finom hangulatú eklektikus válogatás-széria, a Café del Mar-sorozat, amely az azonos nevű ibizai klub védjegyévé vált, és amelynek első hat darabját ő szerkesztette.

José Padilla 1975-ben költözött Ibizára, de több mint másfél évtized telt el, mire a naplementéiről híres Café del Mar nevű szórakozóhely rezidens DJ-je lett. Bár akkor is csak a hajnali órákban kapott játékidőt, a hátrányból előnyt kovácsolt, és a hajnalhoz illő nyugodt hangulatú szettjeivel, illetve az azokból válogatott CD-sorozattal híressé tette a klubot és persze saját magát. Az elmúlt másfél évtizedben a chillout, a nujazz és a downtempo találkozási pontján kibontakoztatott kellemes hangzások, José Padilla mixei bejárták az egész világot. 

Az ezredforduló környékén két szólólemezt is megjelentető DJ pénteki koncertjén várhatóan egy táncolható, de kellemes középtempójú house mix-szel várja majd a közönséget, szettjében a nyugodt Café del Mar hangzás mellett feszesebb, progresszív house és trance elemek is felbukkanhatnak.

Padilla mellett fellép a Lushlife Sound System is, amelyben két DJ - Konrad és Zoohacker - mellett gitár és ütősök is szólnak: tőlük chilles, gyakran világzenei motívumokat használó live-actet hallhat a közönség. Az egykori Est FM-ről és a Rudas fürdőben rendezett Cinetrip partikról is ismert DJ Konrad szettjeire nagy hatást gyakorolt José Padilla zenei világa, így az A38 közönsége minden bizonnyal egy termékeny zenei találkozásnak lehet tanúja pénteken este.

nyomtat

További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés