bezár
 

színház

2012. 12. 08.
Fidelio Kritikapályázat - Még két napig várják a pályaműveket
Határdő: 2012. december 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
18-28 éves vagy? Koncert vagy előadás után azonnal van véleményed a látottakról, hallottakról? Úgy érzed, ez elemző kritikaként is megállná a helyét? Nem publikálsz rendszeresen zenei vagy színházi orgánumokban? Akkor neked szól a Fidelio és a Pannon Filharmonikusok közös pályázata!

Szkéné színház

A pályázat célja
2-3000 karakter terjedelmű, a Fidelio valamely rovatához köthető művészeti esszét, kritikát, beszámolót várnak.

Pályázhatnak
18-28 éves fiatalok.

Pályázati feltételek
Ha 18-28 éves vagy és koncert után azonnal van véleményed a látottakról, hallottakról, valamint úgy érzed, ez elemző kritikaként is megállná a helyét, továbbá nem publikálsz rendszeresen orgánumokban, akkor nincs más dolgod, mint hogy küldj egy 2-3000 karakter terjedelmű, a Fidelio valamely rovatához köthető művészeti esszét, kritikát, beszámolót a kritika@fideliomedia.hu címre 2012. december 10-ig!

A beérkező írásokból a Fidelio.hu és a Pannon Filharmonikusok által delegált tagokból álló bizottság kiválasztja majd a húsz legsikerültebb írást. A húsz kiválasztott fiatal részt vehet a PFZ által megjelölt koncerteken. A pályázati részvétel feltétele minimum három hangversenyen való részvétel – amelyből legalább egy pécsi – és azokról kritikák írása.

A legjobbak jutalma értékes CD- és könyvcsomag.

A fődíjas számára a Pannon Filharmonikusok zenekar a következő évadban minden hangversenyére 2 db tiszteletjegyet biztosít, a nyertes a zenekar vendége lehet egy hosszú hétvégére Pécsett, ingyenes belépőt kap a pécsi Zsolnay Negyedbe és múzeumokba, valamint részt vehet a 2013/2014. évadban a zenekar egyik külföldi turnéján. A győztest ezen kívül a Fidelio Fiatal Kritikusaként fél évig állandó külső munkatársként foglalkoztatja a Fidelo.hu szerkesztősége.

A pályázat eredményét az évad végén, 2013. július 1-jén hozzuk nyilvánosságra a Fidelio.hu oldalon.

A benyújtás határideje: 2012. december 10.

Érdeklődés: kritika@fideliomedia.hu.

A pályázati kiírás teljes egészében itt olvasható: Fidelio Kritikapályázat művészeti esszé, kritika vagy beszámoló írására.

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Beszámoló a tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
Megnyitószöveg Dóra Emese és Hu-Yang Kamilla közös kiállításához
Kevin Costner – Horizont: Egy amerikai eposz
Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés