bezár
 

art&design

2012. 12. 08.
Magyar Sajtófotó Pályázat - Itt az előzetes kiírás
A pályázat 2013. január 6-án zárul
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége az idén is kiírja a Magyar Sajtófotó Pályázatot. A sorrendben a XXXI. pályázat a hagyományokhoz hűen mindenki számára nyitott. A pályázatra változatlanul várják a határon túli magyar sajtó munkatársainak jelentkezését is.

prae.hu

Pályázati feltételek

A pályázók 2012. január 1. és 2012. december 31. között készített képekkel pályázhatnak. Ez alól kivételt képez a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia sorozat kategória, ahol több éven keresztül készült, átfogó, elemző anyagokkal is lehet pályázni. Ilyen esetben nincs időkorlátozás.

Kategóriák
  • Hír-eseményfotó (egyedi)
  • Képriport (sorozat)
  • Emberábrázolás-portré (egyedi)
  • Emberábrázolás-portré (sorozat)
  • Művészet (egyedi)
  • Művészet (sorozat) - A Művészet (egyedi) és a Művészet (sorozat) kategóriákhoz: műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása, fotóriporteri eszközökkel.
  • Sport (egyedi)
  • Sport (sorozat)
  • Természet és tudomány (egyedi)
  • Természet és tudomány (sorozat)
  • Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi)
  • Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat)
  • Bulvár, humor (egyedi vagy sorozat)

A pályázaton való részvétel a tavalyi évhez hasonlóan nevezési díjhoz kötött, melynek értéke ÁFÁ-val együtt, bruttó 4.000 Ft.

A pályaművek 2012. december 15-től kizárólag digitális formában, a www.sajto-foto.hu weboldalon történő regisztrálás után tölthetők fel.

A pályázat 2013. január 6-án zárul.

Egy pályázó 30 pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból. A sorozat maximum 10 képet tartalmazhat!

Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként.

A pályázaton legalább 8 megapixel felbontású eredeti képpel lehet részt venni. A feltöltött pályaművek nem haladhatják meg a 16 megapixel felbontást.

Tekintettel arra, hogy a képaláírást a sajtófotó műfaj igen fontos elemének tekintik, kérik a pályázókat, hogy formailag és tartalmilag korrekt képaláírást csatoljanak képeikhez a nevezés során.

Az elmúlt évektől eltérően, idén a pályázók a feltöltéskor már a végleges pályaműveket tölthetik fel a szerverre. Ezért ajánlják, hogy a sajtófotó portálon a későbbiekben megjelenő részletes pályázati kiírást alaposan olvassák át.

A zsűri 2013. január 18-20-ig tartó nyilvános zsűrizésen bírálja el a pályaműveket a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Székházában.

A díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumba tervezett kiállítás megnyitóján adják át,  2013. március végén.


Részletes tudnivalók a 2012. december 10-én megjelenő pályázati felhívásban olvashatók majd, a www.sajto-foto.hu weboldalon.

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés