bezár
 

film

2012. 12. 08.
A messzi dél vadjai - premier előtt a Művészben
2012. december 15. 19h, Művész mozi, Budapest, Teréz körút 30.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A messzi dél vadjai az idei év legünnepeltebb amerikai filmje: a Sundance Filmfesztivál fődíja és operatőri díja, valamint a Cannes-i Filmfesztivál négy elismerése (FIPRESCI-díj, Arany Kamera-díj, Az Ökumenikus Zsűri Különdíja, Fiatal Tekintetek Díja) után a kritikusok szerint komoly esélyekkel indul jövőre az Oscarért! A Jameson CineFest támogatásával, a Mozinet forgalmazásában kerül hamarosan a hazai mozikba, premier előtt pedig már december 15-én, szombaton 19 órától megnézhetitek a Művészben.

prae.hu

A világtól egy gát által elválasztva, elfeledett, de erős közösségben él a hatéves Hushpuppy (Quvenzhané Wallis). Édesanyja rég eltűnt, imádott édesapja, a bárdolatlan Wink (Dwight Henry) pedig az alkohol rabja, így a kislány teljesen magára marad az elszigeteltségben. Mivel a társasága csak néhány szelíd vadállat, az élet számára nem más, mint a természet mozgó, lélegző, morgó dolgainak törékeny hálója. Ha pedig ezekben a jelenségekben zavar támad, az veszélyezteti az egész világegyetem harmóniáját.

Amikor százévente előforduló hatalmas vihar kavarja fel az öbölváros körüli nyugodt vizeket, nemcsak az édesapa betegszik meg hirtelen, de régen kihalt ördögi lények támadnak fel fagyott sírjukból, hogy rettegésbe taszítsák a Földet. Hushpuppy tanúja lesz az elemek pusztító erejének és megpróbál mindenre és mindenkire vigyázni, aki kedves a számára. Célja, hogy helyreállítsa az egykori idillt és ezzel megmentse haldokló apját. A kis hősnek így korán meg kell tanulnia, hogyan állítsa meg a megállíthatatlant, amely gigantikus erővel csap le a világra.

Eredeti cím: Beasts of the Southern Wild
Hossz: 93 perc
Magyarországon a Jameson CineFest támogatásával forgalmazza a Mozinet.
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Premier előtti vetítés:
2012. december 15. 19h
Művész mozi
Budapest, Teréz körút 30.

Jegyek:
http://muveszmozi.hu/mozimusor?het=2012-50#mozimusor-lapozo


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés