bezár
 

zene

2012. 12. 07.
Negyed6Negyed7 Fesztivál: Fókuszban a Klauzál tér
2012. december 8-16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2012. december 8-án, szombaton kezdődik a Negyed6Negyed7 Fesztivál, ami városi sétákkal, kiállítás megnyitókkal, Klauzál téri installációval, műhelymunkával, lakásszínházzal, garázsvásárral és gyertyagyújtással várja az rdeklődőket minden este. Fesztiválnyitó tűz- és gyertyagyújtás december 8-án, este 7-kor, a Klauzál téren. Zenél Vázsonyi János, a fesztivált megnyitja Bernáth László.

prae.hu

A Marom Klub Egyesület és partnerei idén ötödik alkalommal rendezik meg a hatodik-hetedik kerület kulturális és közösségi színtereit összekötő Negyed6Negyed7 Fesztivált Hanuka alkalmából. A Belső Erzsébetváros legnagyobb tere, a Klauzál tér kerül a nyolc napos esemény fókuszába. A térrel kapcsolatos képzőművészeti intalláció és műhelymunka, kisiparosok bemutatkozása és performanszok, felolvasóestek és kiállítások várják december 8. és 16. között a látogatókat.

A Marom szervezői a Social Action Exchange csoporttal közösen Véleménykerítés címmel képzőművészeti installációt készítenek. A Klauzál tér körüli kerítésre installált molinókon a tér használóinak tudása, különféle véleményei, gondolatai jelennek meg művészi formában a Klauzál tér múltjával, jelenével és ideális jövőjével kapcsolatban.

A helyi kisiparosok, vendéglátóegységek és szolgáltatók bevonásával bemutatkozó napot szervezünk színházi performanszok kíséretében, ahol a portékák és az árusok mellett a kis üzletek történetét, múltját és jelenét is megismerhetik a látogatók.

A Klauzál tér mellett a negyed szórakozóhelyein és közösségi tereiben kulturális és civil programok sokasága valósul meg, a városi séták során pedig megismerhetjük a negyed szakrális helyszíneit, a kerületek multikulturális vonatkozásait vagy éppen a helyben működő mesterembereket. MásKOR ugyanott címmel a Social Action Exchange tagjaival térben és időben kalandozunk a Klauzál tér környékén. Házigazdáink minden állomáson különböző korosztályokhoz tartozó, az adott helyhez kötődő emberek lesznek. Ellátogatunk a Massolit könyvesboltba, ahol a kurátorok vezetésével megtekinthetjük a Pict’Oral Project fotópályázatának műveit, a legendás Kádár Étkezdébe, a Gruppo Tökmag kortárs művészeti műhelyébe, valamint megismerkedünk a Vásárcsarnok vécéjét évtizedek óta üzemeltető Erzsi nénivel. A Fogasházban a Dinamo Művház mutatja be Történet-terápia című interaktív színházi installációját, a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban  az egykori zöldséges 56 éves történetén és legújabb átalakulásán keresztül lehetünk tanúi a tér állandó változásának.

A Pict’Oral című fotópályázati felhívás arra hívta a jelentkezőt, hogy pótolja ki saját családja fotóalbumának hiányzó oldalait, képeit, vagy alkossa meg, rekonstruálja egy olyan család elveszett fotóalbumát, mely a Klauzál téren élt, vagy élhetett volna. A pályamunkákat bemutató kiállítás december 8-16. között lesz látható a Massolit Books and Café-ban, a Nagydiófa utca 30. szám alatt.

A fesztiválban résztvevő helyszínek:
Bálint Ház, Dobló Bor&Bár, Fogasház, Kisüzem, Klit, Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató, Izraeli Kulturális Intézet, Mózes Ház, Mika Tivadar Mulató, Kőleves, Klauzál13 Könyvesbolt és Galéria, Lámpás, Mozaik Teaház és Kávézó, Massolit Könyvesbolt, Pepita Ofélia Bár, Laoni Leather Design, Kádár Étkezde, Műhímző, Mihály és társai Kárpitos Bútorkészítő, Régi Tárgyak Boltja, Szív16 Lakásszínház

További információk a fesztiválról:
http://negyed6negyed7.hu/

Facebook:
http://www.facebook.com/Negyed6Negyed7Fesztival

A fotópályázati felhívás oldala: http://www.facebook.com/events/453526158030805/?fref=ts


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés