bezár
 

art&design

2012. 12. 07.
December 8-án nyit a Kijárat az ajándékbolton át
2012. december 8., 18h, Műcsarnok/Mélycsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Banksy-t, az ismeretlen személyazonosságú alkotót ma már annak sem kell bemutatni, aki nem járatos a street art világában, hiszen a stenciles graffitisból világszerte ismert politikai aktivista lett. 2012. december 8-án végre megnyitja kapuit a Kijárat az ajándékbolton át című rendhagyó vetítés- és programsorozat a Mélycsarnokban.

prae.hu

Bansky, a bristoli művész nem véletlen él inkognitóban: művei hiába világhírűek, a graffitizést a törvény bünteti, ráadásul alkotásai társadalom-, és nem ritkán kormánykritikusak is, és nem is korlátozódnak kizárólag Nagy-Britannia utcáira.

2010-ben, a Sundance Filmfesztiválon mutatták be Banksy első "dokumentumfilmjét", az Exit Through The Gift Shopot (Kijárat az ajándékbolton át), melyet "a világ első street art katasztrófafilmjeként" tartanak számon, és számos díj mellett 2011-ben még Oscar- és BAFTA-díjra is jelölték.

Magyarországon először a Műcsarnok mutatja be a filmet eredeti nyelven, magyar felirattal. (A későbbiekben tervezik a DVD forgalmazását is.) Az eseményre a magyar urban art és underground szcénát is bevonva építették fel a teret, így több meglepetés mellett különleges környezetben kerül sor a vetítésekre, ahogy az Banksy egyedülállóan provokatív munkásságához méltó. A szokatlan megoldások és együttműködések keretében megvalósuló "kiállítást" a várakozásokhoz képest később, 2012. december 8-tól tekinthetik meg az érdeklődők.

NYITÓNAP - DECEMBER 8., szombat, 
18 ÓRÁTÓL

Zene: S*10 Records két helyszínen: Mr. Masters & FantomAz + Matic & Mondo / vizuális felelős: Lobot
Élő festés / live act
Zene: boci (Space Inhalerz, mono 8)
Vizuál: habermas & co., Kapor

Díszterem: Chill Out Space - fényfestés babzsákok és nyugágyak közt

Az arculat kialakításában közreműködtek: Bansky csoport, Botor, DirtyDan, Dorkja, DuplexGee, flow deco, Diktátor, Halr, infopapa, LEGYEN MINDEN SOKSZOR, Liberthi, Miss KK, Olaj, Oliver Arthur, Riez József, secco & freshko, void, Vokha. 

Vetítés ezen a napon: 18:30-tól, 20:00-tól és 21:30-tól.


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK:

A belépőjegy háromszáz forint.

A kiállítás a Műcsarnok projektgalériájában, a Mélycsarnokban kerül megrendezésre, hivatalos információk ezentúl a honlapon, valamint a Műcsarnok hivatalos facebook oldalán lesznek elérhetőek.

Vetítések kezdőidőpontja

Kedd, szerda, péntek-vasárnap:
10:15
11:45
13:15
14:45
16:15

Csütörtökönként:
12:15
13:45
15:15
16:45
18:15
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés