bezár
 

irodalom

2012. 12. 06.
Enteriőröket bemutató album az eltűnt nagypolgári életmódról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kastélyok, villák és fényűzően berendezett lakások enteriőrjein keresztül mutatja be a magyar nagypolgárság és arisztokrácia mára letűnt világát új könyvében Somlai Tibor.

prae.hu

A kiadó MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a Volt és nincs - Nagypolgári és arisztokrata enteriőrök 1900-1945 olyan lakásbelsőket mutat be, amelyek - a lakóikat alkotó társadalmi osztályhoz hasonlóan - mára megszűntek létezni, erre utal a könyv címe is.

A budapesti paloták, lakások, valamint vidéki kastélyok és villák helyiségeit, berendezését az érdeklődő elé táró mintegy 400 archív fotó egy letűnt miliőt és életmódot idéz meg az olvasó számára - tették hozzá.
   
A szerzőnek az előszóban olvasható szavai szerint a képekhez tartozó szubjektív ismertetésekkel is ez volt a célja, tehát nem tudományos igényű szövegeket kapcsolt az általa válogatott, felerészt közgyűjteményekből, felerészt családi albumokból származó felvételekhez.
   
Ahogy a belsőépítész írja, ez a kötet a huszadik századi magyarországi belsőépítészet különböző irányzatait feldolgozó sorozata harmadik darabjának tekinthető. A Tér és idő a két háború közötti modern lakásbelsőkkel foglalkozott, a Távol és közel pedig az 1945 és 1970 közötti belsőépítészeti irányzatokat mutatta be.
   
A kötetet, amelyhez Csengel-Plank Ibolya fotótörténész és Kiss Éva művészettörténész írt kísérőtanulmányt, csütörtök este mutatják be a Virág Judit Galériában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés