bezár
 

irodalom

2012. 12. 05.
Heten, de nem gonoszok, mégis pokolian jó volt...
Bemutatta téli könyveit az Atlantic
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vártnál is nagyobb sikerrel zárult le tegnap este az Atlantic Press Kiadó és az Aba Könyvkiadó téli könyveinek sajtóbemutatója az Alexandra Pódiumon. Az est háziasszonya, Endrei Judit egyesével szólította a színpadra a Hét szerző, hét könyv elnevezésű rendezvény főszereplőit.

prae.hu

Bemutatkozott Rupáner-Gallé Margó, a népszerű hartai írónő, akinek harmadik romantikus regénye, a Malom a tóparton című kötet, éppen a bemutató napján jelent meg. Trux Béla A templomos lovag című könyvének folytatásáról, az Akkon ostromáról beszélt. Lilian H. Agivega az Atlantisz- trilógiájának befejező kötetét, A Bermudák királynőjét mutatta be.

Megismerte a közönség Ferenczik Adrienne-t, a tévés, újságíró riportert, aki korábban már több novellával is megjelent, de első regénye, a Napfényes Riviéra mostanáig váratott magára, továbbá Lendvai Bélát, az Adriakék, tengerzöld című kötet szerzőjét, aki egy csodálatos horvátországi útirajzot írt. Az est végén Szilágyi Borkát, a legfiatalabb magyar írónőt (12 éves) hívta a színpadra Endrei Judit. Borka a Kékszem Jázmin irkájának megszületéséről beszélt, és arról, hogy mennyire inspirálja már most iskolatársait, akik az ő sikerén felbuzdulva maguk is elkezdtek meséket írni.

Hegedűs Péter, a Nagy Hadronütköztető című erős társadalomkritikai éllel íródott novelláskötet szerzője végül egy külföldi meghívás miatt nem tudott részt venni a bemutatón, így az est háziasszonya olvasott fel részleteket kötetéből.

A bemutatót követő állófogadáson Rupáner-Gallé Margó az általa megalkotott Rupáner-konyha finomságaival kínálta a mintegy nyolcvan vendéget. A szerzők heten voltak, de nem gonoszok, az est mégis pokolian jó volt...

A leadben látható képen: Rupáner-Gallé Margó és Endrei Judit.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés