bezár
 

film

2012. 12. 05.
Kortárs Rövidek az Örökmozgóban
2012. december 10. 20h, Örökmozgó Filmmúzeum, 1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Filmhu Kortárs Magyarokat felvonultató filmklubsorozatában ezúttal Kortárs Rövideket láthatunk majd 2012. december 10-én, hétfőn 20 órától az Örökmozgóban.

prae.hu

A Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat és a Csokonai Művelődési Központ közös gyártásában készült kisfilmeket mutatják be, a vetítés után vendégül látják az alkotókat. 2012-ben három kisfilm készült a XV. kerületi Önkormányzat és a Csokonai Művelődési Központ támogatásában (Kanapé, Újratervezés, Nagyanyám köldöke), de levetítik a két tavalyi filmet is (180/100, Legenda)

A filmekről bővebben:

Tóth Barnabás Újratervezés című munkáját korábban egy modern Philemon és Baucis feldolgozásként emlegették: a film egy idős házaspár életét mutatja be autózásaikon keresztül. A kisfilmet Marosi Gábor fényképezte, szereplői Pogány Judit és Kovács Zsolt.

Interjú a rendezővel: http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/toth-barnabas-amennyire-jol-esik-annyira-feszelyez.html

Az ELTE Filmszakán tanuló Bouandel Doraya Kanapé című filmjében egy kanapét cipelnek ide-oda a városban. A film operatőre Ebner Dávid volt, szereplői Tóth Sziszi, Malya Petra és Nagy Péter István.

Interjú a rendezővel: http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/bouandel-doraya-jo-moka-lehet-kanapet-cipelni.html

Lakos Nóra filmterve kapta a legnagyobb összegű támogatást, a 7 legjobb dolog, amit magyar ember evés közben csinál forgatókönyvét Cserna-Szabó András novellájából írta a rendező, és egy gasztronómiai megközelítésű családtörténetet mutat be játékosan. A végleges film a Nagyanyám köldöke címet viseli, operatőre Bálint Dániel, szereplői Jordán Adél és Keresztes Tamás.

Szirmai Marci Legenda című rendezésének főszereplője Tóth Éva, de feltűnik benne Hajdu Szabolcs filmrendező is - a kisfilm operatőre, Pohárnok Gergely nemrégiben Aranyszem-díjat nyert.

Interjú a rendezővel: http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/szirmai-marton-egy-nagyjatekfilm-arabol-negyven-kisjatekfilm-kihozhato-magazin-interju-szirmai-marton.html

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint kisfilmje, a 180/100 pedig Szarajevóban volt versenyben: az idegbeteg főszereplőt Kovács Lehel alakítja, ő küzd meg a filmben a vérnyomásmérő szerkezettel és a magánéleti problémáival.

Interjú az alkotópárossal: http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/lorincz-nandi-nagy-balint-a-forma-kepes-fegyelmet-tartani.html

Jegyár: 1100 / 900 forint.
Időpont: 2012. december 10. 20h
Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum, 1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.

Forrás: a facebook-esemény, ahol csatlakozhattok is.

A leadben Tóth Balázs fotója látható. A fotó a 180/100 forgatásán készült, rajta Kovács Lehel és Molnár Gusztáv.
Forrás: http://www.facebook.com/180per100
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés