bezár
 

irodalom

2012. 12. 05.
Karácsonyi enteriőröket bemutató könyv
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Karácsonyi ünneplőbe öltöztetett, főként klasszikus polgári stílusú otthonokat mutat be Csecsődi Mária Karácsonyi enteriőrök című, most megjelenő könyve.

prae.hu

A szerző az MTI-nek elmondta: azért válogatott jellemzően klasszikus stílusú otthonokat a kötetbe, mert az elmúlt 22 évben elsősorban ilyenekkel foglalkozott. Továbbá tapasztalata szerint a számára nagyon fontos hagyománytisztelet az ilyen jellegű enteriőrökhöz jobban kötődik, ezáltal jobban megfelelnek a karácsonyi ünnepkör tradícióinak megjelenítéséhez.
   
Ez nem jelenti azt, hogy kizárólag nagypolgári jellegű enteriőrök szerepelnek a könyvben, de a modern stílusúakban is van egyfajta klasszikus ihletettség - fogalmazott.
   
A lakberendezőként, dizájnerként dolgozó Csecsődi Mária kiemelte: nem gyakorlati útmutatóként használható dekorációs könyvet kívánt összeállítani, hanem az ünnep hangulatát szerette volna átadni, és egy olyan értékrendet, amelyben a család, valamint a hagyományok és a tárgyak tisztelete az elsődleges.
   
A részben a szerző fényképeiből összeállított, magyar-angol nyelvű kötetben Csecsődi Mária reményei szerint tükröződik hitvallása, amely szerint egy épület, egy otthon ugyanúgy kollektív műalkotás, akár a színház, és mint ilyen, korkép és a társadalom lenyomata is egyben.
   
Mint mondta, ez a kötet és előző könyve, a 2010-ben megjelent Budapesti otthonok is - amelyben szintén a klasszikus polgári lakások voltak túlsúlyban - valamilyen módon ízlést is kíván formálni. Csecsődi Mária bevallása szerint mindez összefüggésben áll azzal, hogy általában családoknak tervez enteriőrt, és a könyvet is úgy igyekezett összeállítani, hogy a gyerekek is örömmel lapozgassák.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés