bezár
 

irodalom

2012. 12. 04.
KIMTE Magyar Fantasy Irodalmi Díj 2013 - a kiírás
A nevezési határidő: 2013. június 30. éjfél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület a 2013-as évre meghirdeti a KIMTE Magyar Fantasy Irodalmi Díj pályázatot.

prae.hu

A KIMTE Magyar Fantasy Irodalmi Díjra (továbbiakban: Díj) nevezhető 2012. január 1. és december 31. között Magyarországon és a határokon túl magyar nyelven megírt és kiadott, nyomtatott és/vagy e-könyves formátumban – nyomtatottan (print on demand is) legalább 300 példányban megjelent, illetve hivatalos e-könyves kiadó által – megjelentetett és megvásárolható fantasy regény és novella.

Kategóriánként egy szerzőnek legfeljebb 3 műve nevezhető.

Műveket bárki (szerző, könyvkiadó, olvasó) nevezhet, amennyiben a zsűri részére megküldi az öt példányt a műből. A zsűri a nevezések alapján dönt arról, hogy a mű megfelel-e a pályázat kritériumainak.

A nevezési határidő: 2013. június 30. éjfél.

Nevezni lehet e-mailben a Díj koordinátoránál, Kovács Andreánál a rhewa74@gmail.com címen.

A Díj pénzjutalma:
  • Nyomtatott és/vagy e-könyves regény kategóriában 100 ezer Ft, és tűzzománc emlékplakett
  • Nyomtatott és/vagy e-könyves novella kategóriában 50 ezer Ft, és tűzzománc emlékplakett

Eredményhirdetés és díjátadó ünnepség várható időpontja:
2014. január

Zsűritagok
  • Bán János (Bán Mór, Kim Lancehagen) író, újságíró, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Új Néplap kiadóvezető-főszerkesztője
  • Bihari Péter (Peter Sanawad) író, magyar nyelv és irodalom szakos tanár
  • Kollárik Péter író, magyar-angol szakos tanár, műfordító
  • Dr. Pálinkás Imre (Alan O’Connor) író, orvos
  • Dr. Sohár Anikó egyetemi docens, műfordító

Nevezési rendszer

1. A KIMTE Magyar Fantasy Irodalmi Díjra (továbbiakban: Díj) nevezhető minden tárgyévben január 1. és december 31. között Magyarországon és a határokon túl magyar nyelven megírt és kiadott, nyomtatott vagy elektronikus formátumban – nyomtatottan (print on demand is) legalább 300 példányban megjelent és kereskedelmi forgalomban kapható, illetve hivatalos e-könyvkiadó által – megjelentetett és megvásárolható fantasy mű. A KIMTE a mindenkori koordinátor hatáskörébe helyezi a példányszámigazolások ellenőrzését.

2. A Díjra nem nevezhetőek az adott év zsűritagjainak művei.

3. A Díjra mindkét formátumban regény és novella kategóriában lehet a műveket nevezni. A két kategória közötti terjedelmi határ 200 ezer leütés (szóközökkel), azonban a Zsűri a saját hatáskörében, egyéb irodalmi szempontokat figyelembe véve dönthet ennek kiterjesztéséről vagy szűkítéséről.

4. Kategóriánként egy szerzőnek legfeljebb 3 műve nevezhető.

5. Többkötetes összefüggő regényeket egyszerre és külön-külön is lehet nevezni, automatikusan nem kizáró és halasztó tényező a megjelent regény várható folytatása, azonban a Zsűri dönti el, hogy a művek külön-külön kaphatnak-e díjat vagy meg kell várni az összes megjelenését. Amennyiben a több kötetre tervezett mű mindegyik kötete a nevezési tárgyévben jelent meg, és a nevezés egyszerre történik, a Zsűri a köteteket egy műként értékeli.

6. Az értékelés megkezdéséhez kategóriánként legalább 5 mű nevezése szükséges. Amennyiben az adott évben ez nem történik meg, a nevezettek átvihetők a következő évre/évekre mindaddig, amíg összejön a megfelelő számú nevezés.

7. A mű megjelenhet álnéven, a szerző nem köteles közölni a civil nevét sem az Egyesülettel, sem a Zsűrivel, de a koordinátorral igen. A koordinátor feladata a pontos adatok felvétele és megőrzése, a nevezett művekből a Zsűri részére 5 példány vagy 5 fénymásolat beszerzése. Elektronikus formátumban megjelentetett művek és novellák elküldhetők a mindenkori koordinátornak/Zsűrinek doc (docx), pdf vagy rtf formátumban is.

8. Műveket bárki nevezhet a Díj hivatalos honlapján (http://fantasy.kimte.hu) kialakított felületen és/vagy a mindenkori koordinátornál. A nevezés az öt példány és/vagy fénymásolat átadása után válik véglegessé. A nevező nem köteles közölni személyes adatait sem az Egyesülettel, sem a Zsűrivel, de a koordinátorral igen. A nevezés technikai lebonyolítása a mindenkori koordinátor feladata. A zsűri a művek alapján dönt arról, hogy a mű megfelel-e a pályázat kritériumainak.

9. A bárki által egyszer már nevezett műve(ke)t a szerző nem vonhatja vissza.

10. A nevezési határidő: a tárgyévet követő év június 30. éjfél.

11. A Zsűri egy részletesen meghatározott, 1-10-ig terjedő skála alapján értékeli és rangsorolja a nevezett műveket. Amennyiben egyik mű sem éri el a minimálisan adható 25 pontot, abban az évben a Díj nem kerül átadásra.

12. A Zsűri saját hatáskörben dönt arról, milyen nevezett műveket fogad el fantasynak.

13. A Díj pénzjutalma: nyomtatott és/vagy e-könyves regény kategóriában 100 ezer Ft, nyomtatott és/vagy e-könyves novella kategóriában 50 ezer Ft. A díjazottak tárgyjutalmat is kapnak (kisplasztika, emlékérem stb.)

14. A KIMTE a díjátadó ünnepséget a Magyar Tolkien Társasággal együttműködve a Tolkien Születésnapon tartja. A KIMTE a díjátadó ünnepség időpontját és helyszínét szükség esetén megváltoztathatja.

Forrás: kiírás a facebookon ITT.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés