bezár
 

art&design

2012. 12. 02.
Lezárult a KÉPZŐ, a Diákhitel Központ Zrt. művészeti pályázata
Több száz pályamű közül került kiállításra a legjobb húsz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem várt sikert hozott a Diákhitel Központ Zrt. "KÉPZŐ" festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázata, amelyre közel 300 pályázó jelentkezett társadalmi egyenlőtlenségeket megjelenítő képi alkotásaival. A szakmai zsűri által legnívósabbnak ítélt alkotások december 9-ig a nagyközönség számára is megtekinthetők az A38 Hajó kiállítótermében.

prae.hu

Egyetemisták mellett középiskolások is képviseltették magukat a Diákhitel Központ Zrt. KÉPZŐ elnevezésű festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatán. A szociális érzékenység témáját feldolgozó közel 900 beérkezett pályamű azt bizonyítja, hogy a fiataloknak igenis van véleményük az őket körülvevő világról, annak visszásságairól. A pályázatra a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények diákjai és hallgatói jelentkezhettek bármely festészeti, grafikai vagy fotóművészeti alkotással, ami ezeket a problémákat jeleníti meg művészi eszközökkel.

Az alkotásokat háromfős előzsűri (Horváth Judit, az A38 Hajó kiállítótermének vezetője, Máriás Béla képzőművész-író és Tóth Andrej grafikusművész) véleményezte, a helyezetteket pedig a KÉPZŐ fővédnöke, Kollár-Klemencz László zenész-filmrendező választotta ki.

„Sok jó pillanatot kaptam a képektől, a sok szabadságkereső, korlátoktól mentes alkotástól és az alkotás mögötti kis életekről, alkotókról, az őket körülvevő emberekről, környezetükről, ami minden egyes kép mögül felsejlik. Jó volt látni azokat az éles, nyers kritikákat mindenről, ami ma körülvesz bennünket. Köszönöm, hogy ezeken a képeken keresztül bepillantást nyerhettem a mai fiatal feltörekvő képzőművészek munkáiba.” – mondta el Kollár-Klemencz László, a KÉPZŐ fővédnöke

A Diákhitel Központ Zrt. KÉPZŐ pályázatának első díját, és a vele járó 500 000 forintos jutalmat Fekete Lívia, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója nyerte el, Gabrielle d'Estrées című munkájáért.

A második díjat és az azzal járó 300 000 forintot Koleszár Kata, a magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója kapta, Barátnők című munkájáért.

Harmadik helyezett lett, ezzel együtt 200 000 forintban részesült Székely Beáta, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója, Medvetáncosok című képével.

A Diákhitel Központ Zrt. az A38 Hajó közreműködésével a legjobb húsz pályaműből kiállítást szervezett, amit november 26. és december 9. között tekinthetnek meg az érdeklődők az A38 Hajó Kiállítótermében.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés