bezár
 

film

2012. 12. 01.
Ma adják át az Európai Filmdíjakat Máltán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma adják át az Európai Filmakadémia (EFA) díjait, amelyre Michael Haneke Szerelem és a Taviani fivérek Cesare deve morire című alkotása is esélyes. Rövidfilm kategóriában pedig akár a Csicska című magyar produkció is nyerhet. A 25. alkalommal megszervezett gálának ezúttal Málta ad otthont.

prae.hu

A ceremóniát, amelyre 1100 vendéget várnak, Wim Wenders, az Európai Filmakadémia elnöke nyitja meg a vallettai Mediterrán Konferenciaközpontban. Az Európai Filmdíjakat 17 kategóriában osztják ki. A jubileumi gálán Helen Mirren brit színésznőt az európai film hírnevét a világ filmművészetében öregbítő munkásságáért tüntetik ki, Bernardo Berolucci életműdíjat kap, Helena Danielssonnak pedig az Európai Koprodukciós Díjat, az EURIMAGE elismerését nyújtják át.

A díjra esélyesek között csupán egy magyar produkció, Till Attila Csicska című rövidfilmje szerepel, amely a jelölést a tamperei nemzetközi rövidfilmfesztiválon elért sikerével vívta ki. A Csicska az M&M Film és a Laokoon Film közös produkciója, elkészítésében a TV2 is közreműködött. A rövidfilm főbb szerepeit Thuróczy Szabolcs, Szita Balázs és Balsai Mónika alakítja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés