bezár
 

irodalom

2012. 11. 29.
Megjelent a Galaktika 273. száma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Galaktika magazin decemberi számának szomorú aktualitása; elhunyt Borisz Sztrugackij. Rá, és fivérére emlékeznek a legendás testvérpár első írásával. A negyven éves magazin 273. számáról bővebben a folytatásban.

prae.hu

Új folytatásos kisregény indul útjára Mario A. Pei világhírű nyelvészprofesszor tollából, aki saját tudományterületét öltözteti fantasztikus köntösbe. A központi tudományos rovat ezúttal gigantikus településekkel ismerteti meg közelebbről az olvasókat.

Anne McCaffrey így, december elején elmeséli, milyen is az igazi Mikulás. Az egykori Nobel-esélyes szépíró, Harry Mulisch a háború borzalmait jeleníti meg letaglózó meséjében. Bruce Sterling írásában olyan jövőképet fest, melyben a technika egészen átveszi az irányítás az emberi sorsok felett, míg Kathryn Cramer hősének víziói tragédiákat vetítenek előre. A hazai SF Varga Csaba Béla művével képviselteti magát, mely bemutatja, mi várhat ránk a közelgő világvége után. Az e havi retro Steven Popkes kegyetlenségében is megható szerelmi története.

A lap beszámol továbbá a hazai SF-élet eseményeiről, exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Ian McKellent, a filmrovat pedig – december 21 kapcsán – egy különleges, világvége utáni animét, az Ergo Proxyt mutatja be.

Az Intelligens dizájn egy igazán egyedi eljegyzési gyűrű történetéről számol be, a hírek között pedig sok-sok érdekesség kapott még helyet, többek közt a biciklisek álma, a soha ki nem lyukadó gumi, és a tán nem is oly távoli jövőben az utakra gördülő gömbkerekű motor.

A 40 éves Galaktika 273. számát – az immár megszokott bővebb irodalmi tartalommal – keresse a www.galaktikabolt.hu -n és hétfőtől az újságárusoknál!
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés