bezár
 

színház

2012. 11. 29.
Meghalt Kulcsár Imre színművész
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghalt Kulcsár Imre Déryné-díjas színművész. A Miskolci Nemzeti Színház örökös tagját szerdán, 78 éves korában érte a halál - tájékoztatta a teátrum csütörtökön az MTI-t.

Szkéné színház

Kulcsár Imre 1934. június 2-án született Miskolcon. Először tizenkilenc évesen, 1953-ban szerződött a Miskolci Nemzeti Színházhoz, az énekkarba. Hat év után Egerbe, majd Veszprémbe került a Petőfi Színház egyik alapító tagjaként.
   
A miskolci teátrumnak 1965-ben lett újból tagja. A Miskolci Nemzeti Színház közleménye kiemelte: lelkiismeretes, pontos, meggyőző jellemformálásával, muzikalitásával és biztos tánctudásával az egyik legsokoldalúbb művésze volt a társulatnak. Az évek múlásával könnyedén váltott szerepkört: volt táncos-komikus, drámai hős, játszott vígjátékokban, alakított karakterszerepeket, de énekelt operában is.
   
A magyar líra elkötelezett népszerűsítője volt. Rendszeres résztvevője volt a költészet napi, könyvheti rendezvényeknek és a Tokaji Írótábornak. Kulcsár Imre mintegy hatvan évnyi színházi pályafutása alatt több mint kétszáz szerepet játszott.
   
A Déryné-díjat 1999-ben kapta meg, előtte egy évvel, 1998-ben Aase-díjat, 2003-ban Nyíregyházán, a Vidor Fesztiválon a legjobb férfi epizód alakításért Brighella-díjjal jutalmazták. Utoljára színpadon november 3-án láthatta a közönség A Gézagyerek című drámában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés