bezár
 

irodalom

2012. 11. 27.
Új magyarhangok 5. - Folytatódik az Új Magyar Képtár anyagának újraszinkronizálása
2012. 11. 29. 18h, Új Magyar Képtár, Székesfehérvár, Megyeház u. 17.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2012. november 29-én 18 órakor folytatódik az augusztus végén kezdődött Új magyarhangok-sorozat az Új Magyar Képtárban és a Museum Café – Múzeumi Látogatóközpontban, Székesfehérváron. A vendégek Gellén-Miklós Gábor és Sirokai Mátyás lesznek, a beszélgetőtársuk Czinki Ferenc, a házigazda pedig Gyömrei Anna. A cél ennek a remek kortárs gyűjteménynek, az Új Magyar Képtárnak a népszerűsítése az irodalom eszközeivel.
"Van Székesfehérvárnak egy remek kortárs gyűjteménye, amiről sokszor leírtuk már, hogy bizony veri az országos színvonalat, létrejöttének története valóságos legendává érett, ám a fehérváriak gyakran azt sem tudják, hogy létezik, és országos ismertsége is, hogy is mondjuk csak, megkopott. Az okokat nem firtatjuk, még a jó dolgokra is fel kell hívni a figyelmet újra és újra, mielőtt még késő lesz.

Ezért indul el az Új Magyar Képtárban és a Museum Café – Múzeumi Látogatóközpontban az Új magyarhangok-sorozat. Két félév alatt számos fiatal magyar író és költő érkezik majd Fehérvárra, hogy a képtár egyes képeihez kapcsolódó szövegét felolvassa, beszélgessen a gyűjteményről, és ezzel kicsit újra a képtárra irányuljon a figyelem."

November 29-én, csütörtökön este 6 órától Gellén-Miklós Gábor és Sirokai Mátyás lesz a Museum Café és az Új magyarhangok-sorozat ötödik eseményének vendége. A házigazda Gyömrei Anna, a beszélgetőtársuk pedig Czinki Ferenc lesz. 

A fellépőkről:

Gellén-Miklós Gábor (1973)
Költő, tanár. Székesfehérváron él. Első kötete 2002-ben jelent meg JAK-füzetek sorozatában, ezt követte 2013-ban A beérés fokozatai című a Napkút Kiadónál. Övé volt a 125. JAK-füzet.

Gellén-Miklós Gábor


Sirokai Mátyás (1982)
2004 óta publikál (Alföld, Élet és Irodalom, Holmi, Irodalmi Jelen, Jelenkor, Kalligram, Kortárs, Liget, Magyar Napló, Parnasszus, Prae, Puskin Utca). Pohárutca című kötete a József Attila Kör gondozásában jelent meg 2008-ban. A József Attila Kör és a Telep csoport tagja. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát, ütőhangszer szakon. A Britsh International School Budapest tanára (ütőhangszerek). Övé volt a 155. JAK-füzet.

Sirokai Mátyás


Czinki Ferenc (1982)
Író, kritikus, a KafkaBeat Kocsmaszínház programszervezője és rendezője, Székesfehérváron él. 2006 és 2010 között az Árgusfolyóirat szerkesztője. Kritikái, tárcái a Magyar Narancsban, az Élet és Irodalomban, a Kalligramban, a Spanyolnáthán és a Fejér Megyei Hírlapban jelennek meg.


A sorozat korábbi szereplői:
Áfra János, Babiczky Tibor, Csobánka Zsuzsa, Garaczi László, Hegedűs Ágóta, Magyari Andrea, Nemes Z. Márió, Németh Gábor, Krusovszky Dénes, Peer Krisztián, Podmaniczky Szilárd, Tinkó Máté, Vécsei Rita Andrea

Szervezők: József Attila Kör, Museum Café.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés