bezár
 

film

2012. 11. 27.
Film.dok dokumentumfilm-fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az elmúlt évek Film.dok fesztiváljain bemutatott díjnyertes alkotásokból készült válogatást vetítik le Csíkszeredában a kedden kezdődő Retro Film.dok keretében.

prae.hu

Farkas György fesztiváligazgató az MTI-nek elmondta, hogy a szombatig tartó vetítésekre "erős túlzás" a filmfesztivál meghatározás, az eseményt inkább filmhétnek lehet tekinteni. Hozzátette: idén annyira kevés pénzt sikerült a fesztiválra összegyűjteniük, hogy így csak a "minimal artra" van lehetőség. 
   
Farkas György felidézte, hogy a dokumentumfilm-fesztivált nyolc éve indították el, de volt már egy olyan év, amikor nem sikerült megszervezni a rendezvényt. Hozzátette, hogy a korábbi években a román és a magyar művelődési tárca adta a seregszemle költségvetésének a nagyobbik részét. 
   
Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere elmondta, hogy a város a kezdetektől szerette volna, ha a Film.dok fesztivál Csíkszereda emblematikus eseményévé válna, de az előző években is csak nagy nehézségek árán sikerült megszervezni. 
   
"A szakmai szervezők már tavasszal jelezték, hogy nem sok esély van a magyarországi források biztosítására, és azt követően, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) májusban kikerült a kormányból, már romániai forrásokra sem lehetett számítani" - magyarázta az alpolgármester.

Hozzátette, ezek tudatában jöttek azzal a kompromisszumos javaslattal, hogy ne szakítsák meg a folytonosságot, hanem a meglévő filmekből vetítsenek válogatást.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés