bezár
 

zene

2012. 11. 27.
Szabó Balázsé az AEGON Művészeti Társdíj
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabó Balázs zenészt választotta az idei AEGON Művészeti Társdíj 2012-es kitüntetettjének az idei AEGON Művészeti Díjas Grecsó Krisztián író - jelentették be kedden Budapesten.

prae.hu

Grecsó Krisztián márciusban vehette át az AEGON Művészeti Díjat Mellettem elférsz című regényéért. A rangos elismeréssel a felkért szakújságírók, kritikusok az előző év irodalmi termésének legjobb művét, illetve annak alkotóját jutalmazzák. A díj minden birtokosa választhat egy társdíjast, aki az irodalmon kívül bármely művészeti ágban tevékenykedhet - emlékeztetett az elismerés keddi sajtótájékoztatóján Winkler Nóra, a díj szakmai tanácsadója.
   
Grecsó Krisztián a társdíjas bejelentése előtt elárulta, soha annyi koncertre, kiállítás-megnyitóra és egyéb művészeti eseményre nem kapott meghívót, mint az elmúlt fél évben. Végül azonban választottjával, Szabó Balázzsal véletlenül találkozott a "könyvheti őrület közepén", amint éppen egy Radnóti-vers megzenésítését adta elő.
   
"Akkor döntöttem el, hogy ő méltó a díjra" - idézte fel az író, hozzátéve: Szabó Balázs a fiatal Sebő Ferenchez hasonlóan összetett személyiség.
Szabó Balázs 1978-ban született az észak-alföldi Tetétlenben. Játszott a Suhancos zenekarban, volt bábszínész a kecskeméti Ciróka, a debreceni Vojtina és a pécsi Bóbita Bábszínházban, vezette az m2 Csudaszombat című gyermekműsorát, jelenleg pedig a Szabó Balázs Bandája tagja.
    
A AEGON Művészeti Társdíjat - Beretvás Csanád kisplasztikáját - és a vele járó nettó 2 millió forintot Szabó Balázs a Katona József Színházban megtartott díjátadó gálán veheti át kedden este.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés