bezár
 

zene

2012. 11. 27.
Charlotte Brandi énekesnő Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legtöbben Yonderboi énekesnőjeként ismerik Charlotte Brandi német énekesnőt, aki csütörtökön saját, Me And My Drummer elnevezésű formációjával első alkalommal lép fel Budapesten, a Toldi Klubban.

prae.hu

"Életem egy hihetetlenül inspiratív szakasza volt az az időszak, amikor Yonderboi-jal dolgoztam együtt. Bár a közös munka sohasem egyszerű, mégsem gondolom, hogy a különféle súrlódások feltétlenül rosszat jelentenének. Egy jó vita vagy az egészséges feszültség hatására a sikerélmények nem vesznek el, sőt sokkal inkább felértékelődnek. Ehhez szükséges az a művészeti és emberi összhang, ami Yonderboi és köztem szerencsére megvolt" - mondta az énekesnő az MTI-nek.
   
Yonderboi, azaz Fogarasi László, az elektronikus zene Nyugat-Európában is elismert dalszerzője tavaly megjelent harmadik albumán, a Passive Control című anyagon dolgozott együtt Charlotte Brandival, akire a MySpace-en akadt rá. A magyar zenész tavaly az MTI-nek azt mondta, ez egy egyszeri, érdekes kísérlet volt, amelynek a távolság és az ismeretlenség adta a legfőbb báját.
   
"Megfigyeléseim alapján a nők hajlamosak mást kommunikálni a szavaikkal, mint ami a valós mondandójuk. Szerettem volna egy női nézőpontú albumot készíteni, az viszont egyszerűen nem lett volna hiteles, ha minden szót én adok az énekesnő szájába. Ezért volt szükséges, hogy Charlotte társszerzője legyen egyes daloknak a Passive Controlon" - mesélte korábban Yonderboi.
   
A Charlotte Brandi és Matze Pröllochs által alkotott Me And My Drummer még januárban jelentette meg The Hawk, The Beak, The Prey című debütáló albumát, amely Európa több országában talált kedvező fogadtatásra.
   
"A Me And My Drummer jelenleg a fő projektem. A duó felállás miatt sokan kérdezik, hogy a szólókarrieremet építgetem-e vele. A válaszom továbbra is egyértelműen nem. Ez egy zenekar, ketten vagyunk, ketten írjuk a számokat és végül ketten lépünk a színpadra is. A Yonderboi-jal töltött idő alatt erősödött meg igazán a zenébe vetett hitem, miszerint az alkotás feljebbvaló a körítésnél. A fontos az, hogy zenélünk, a dalaink pedig, így vagy úgy, de hatással vannak az emberekre" - fogalmazott Charlotte Brandi az MTI-nek.
   
A Me And My Drummer november 29-én csütörtökön európai turnéjának magyarországi állomásaként a budapesti Toldi Klubban ad koncertet, ahol előzenekarként az And The Golden Choir nyitja az estet.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés