bezár
 

art&design

2012. 11. 24.
Fotókiállítás a Jobb velünk a világ! rendezvényeiről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvény ötéves sikerére hívja fel a figyelmet az a fotókiállítás, amely sérült és ép zenészek közös színpadi pillanatait idézi meg szombattól a budapesti Móricz Zsigmond körtéren.

prae.hu

A december 8-ig látható tárlat célja felhívni a figyelmet a fogyatékos és ép emberek közötti együttműködés és elfogadás szükségességére, valamint bemutatni a Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvénysorozat elmúlt öt évének pillanatait. A Móricz Zsigmond körtér metróépítési palánkjainak egy részét elfoglaló fotókon mások mellett Kiss Tibor, Varga Livius, Lovasi András és Hobó látható. A képeket Varga Imre fotográfus készítette - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Jobb velünk a világ! koncertet. December 2-án lemezbemutatót tart a fogyatékos emberekből álló Nemadomfel Együttes Kiss Tibor, Lovasi András, Varga Livius, Szabó Mariann, Krizbai Teca és a Kalo Drom közreműködésével a budapesti Barba Negra Music Clubban. A rendezvény második napján, december 3-án sérültekkel foglalkozó civil szervezetek közvélemény-formáló napot tartanak a XI. kerületi iskolák ötödik és hatodik osztályos tanulóinak a fogyatékosság elfogadása érdekében.

Az elmúlt négy évben a Jobb velünk a világ! rendezvényein összesen 40 millió forint adomány gyűlt össze: ebből megújulhatott a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes nevével fémjelzett csíksomlyói árvaház, Szendrőládon roma gyerekek felzárkózását segítő otthon készült, emellett sérült emberek számára lakóotthon épül. Az idei koncert bevételeit újbudai önsegítő közösségi otthon megépítésére fordítják, a központ célja lakhatást biztosítani olyan családoknak, melyeknek egyik tagja sérült.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés