bezár
 

art&design

2012. 11. 22.
A Millenárison tartják az Antik Enteriőrt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Néprajzi Múzeum helyett a Millenáris D csarnokában rendezik meg a XVI. Antik Enteriőr Kiállítás és Vásárt, a rendezvényen mintegy ötven kiállító mutatkozik be november 29. és december 2. között.

prae.hu

A kiállításon ott lesz a hazai régiségkereskedelem legjava, a látogatók új és visszatérő galériákkal, magángyűjteményekkel, ékszermanufaktúrákkal, restaurátorokkal, címerkiállítókkal és családfakutató szakemberekkel egyaránt találkozhatnak - mondta el az MTI-nek csütörtökön az Antik Enteriőr tulajdonosa.
   
Balázs Fülöp László a számos kísérőprogram közül kiemelte Réz András tárlatvezetését és a szakmai szimpóziumokat. A Darák Péter fővédnökségével, Bánáti János, Zumbok Ferenc és Lomnici Zoltán védnökségével meghirdetett rendezvény külföldi vendége Zsang Vej kínai kalligráfus művész lesz, akinek alkotásai a kínai kalligráfusok múzeumának gyűjteményében is helyet kaptak.
   
Az Antik Enteriőr egyik legfőbb célkitűzése a hazai és határon túli kastélyok jelenlétével a múltunk, és kultúránk egy különleges szegmensének bemutatása - emelte ki a tulajdonos. Bemutatkozik a Pont Csoport Kastély Erdélyben elnevezésű, Erdély kulturális örökségének fenntartását célzó projektje, és részt vesznek olyan, a családi kastélyaik rendbehozatalán dolgozó arisztokraták, mint az erdélyi gróf Kálnoky Tibor vagy a fehérvárcsurgói gróf Károlyi György.
   
A kiállítás új fejezeteként idén először nyílik vadászati kiállítási szekció, amely számtalan ritkaságszámba menő trófeával, festménnyel, könyvekkel és bútorokkal mutatja be a vadásztörténelmet.
   
A Lakberendezők Országos Szövetségének támogatását élvező Lásd másképp program keretében az érdeklődők betekinthetnek a polgári világ tárgykultúrájába, művészetébe, és megtudhatják, miként illeszthető be egy modern designbútorokkal berendezett környezetbe egy-egy antik bútor, kiegészítő vagy dísztárgy.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés