bezár
 

zene

2008. 09. 30.
Íme, a nővérem, Madonna
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világhírű popénekesnő, Madonna 50. születésnapjára időzítve írt könyvet nővére csak általa ismert arcáról Christopher Ciccone. A kiadó szerint a számos családi titkot kibeszélő, Madonnát ismeretlen oldaláról bemutató könyv objektív, és nem haragból született - közölte a szerző hétfőn a kötet budapesti bemutatóján.

prae.hu

Mint Christopher Ciccone elmondta, a Madonnával együtt eltöltött elmúlt húsz év csodálatos történet egy nővérről és fivérről, amelyet érzése szerint mindenképpen papírra kellett vetnie.  

"Ha Madonna is megírná a saját könyvét, az ő története valószínűleg más lenne" - fogalmazott műve kapcsán Christopher Ciccone. A szerző elmondása szerint azonban, bár nővérével néhány éve megromlott a kapcsolata, csak akkor látott íráshoz, mikor úgy érezte, objektív képet adhat kettejük viszonyáról. "Egy éve határoztam úgy, hogy megírom ezt a kötetet, mert addigra kerültem olyan állapotba" - tette hozzá.

"Szeretem a nővéremet" - válaszolt a szerző arra a kérdésre, jó testvér-e Madonna, majd az énekesnőre utalva hozzátette: nagy baj, ha valaki a csúcson elfelejti, hogy nem egymaga erejéből jutott el oda; azt azonban nem volt hajlandó elárulni, mi volt a kettejük közötti, korábban oly szoros kapcsolat megromlásának oka. 

"Több tényező is szerepet játszott ebben, de az esküvő körüli hercehurca és Guy Ritchie viselkedése volt az utolsó csepp a pohárban" - jegyezte meg Christopher Ciccone, elismerve, hogy részben magát is hibásnak érzi. Mint megjegyezte: "akkor is megírtam volna a kötetet, ha felhőtlen lenne a viszonyunk". 

A szerző elmondása szerint jelenleg könyvét népszerűsíti, közben azonban tárgyalásokat folytat arról, hogy a kötetből film, sőt esetleg Broadway-musical is készüljön.

A művet Magyarországon megjelentető Ringier Kiadó tájékoztatása szerint Christopher Ciccone nővéréhez hasonlóan táncosként kezdte pályafutását, majd ő volt a művészeti vezetője Madonna Blond Ambition- és The Girlie Show-turnéinak, de Dolly Partonnak és Tony Benettnek is rendezett videoklipeket. Művészeti tevékenysége mellett jelenleg belsőépítészként és tervezőként dolgozik.

nyomtat

További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés