bezár
 

színház

2012. 11. 21.
Bemutató a zalaegerszegi bábszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hóhullásban - Karácsony a föld körül címmel a téli ünnepkörhöz, a karácsonyhoz kapcsolódó nagyszínpadi produkciót mutat be Halasi Imre rendezésében a Griff Bábszínház Zalaegerszegen.

Szkéné színház

A "télünnepi zenebona" premierjét november 29-én tartják a Hevesi Sándor Színház nagyszínpadán. Az ősbemutató fantáziautazás, kitekintés a világba, azt mutatjuk be, hogy más tájakon hogyan fogadják a telet, hogyan ünneplik a karácsonyt - mondta a darabról Pinczés István, a Griff Bábszínház igazgatója szerdán sajtótájékoztatón. 
   
Hozzáfűzte: Hóhullásban címmel harmadik éve tűz műsorára karácsonyi előadást a Griff társulata, de korábban mindig a magyar szokásokat mutatták be. A Karácsony a föld körül című darabban szó esik például Olaszország karácsonyi ünnepéről, a japán téli szokásokról és a boldog karácsony jókívánság finn nyelven is elhangzik. 
   
Halasi Imre Jászai-díjas rendező első alkalommal állít színpadra bábszínházi produkciót, de mint fogalmazott, nem klasszikus bábelőadásról van szó. A Karácsony a föld körül inkább vegyes játék, amelyben különböző bábos elemek jelennek meg. 
   
Nem törekedtek a hiteles karácsonyi szokások bemutatására, hanem inkább a hangulatot idézik meg - hangsúlyozta Halasi Imre.
   
A darabban Horváth Károly, Gáspár Álmos és Fülöp Szabolcs előadásában felcsendülnek az adott ország népzenéjéhez kapcsolódó dallamok, de az előadáson elhangzanak megzenésített versek is.
   
Az ősbemutató zeneszerzője és szövegkönyvírója Horváth Károly. A produkció díszlete és jelmezei Takács Lilla tervei alapján készültek, a koreográfus Katona Kornél, a Hevesi Sándor Színház fiatal művésze. A főbb szerepekben Farkas Attilát, Báthory Szolnok Ágnest, Szilinyi Arnoldot, Medgyesi Annát, Balázs Lászlót, Benkő Zsuzsannát, Báthory Gábort és Hettinger Csabát láthatja a közönség.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés