bezár
 

art&design

2012. 11. 20.
Kijárat az ajándékbolton át - A street art fenegyerekének filmje Budapesten
Mélycsarnok - A Műcsarnok projektgalériája, 2012. december 8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Banksy-t, az ismeretlen személyazonosságú alkotót ma már annak sem kell bemutatni, aki nem járatos a street art világában, hiszen a stenciles graffitisból világszerte ismert politikai aktivista lett. Exit Trough The Gift Shop című világhíres "dokumentumfilmjét" december 8-tól különleges körülmények között tekintheti meg a Mélycsarnokban a hazai közönség.

prae.hu

A bristoli művész nem véletlen él inkognitóban: művei hiába világhírűek, a graffitizést a törvény bünteti, ráadásul alkotásai társadalom-, és nem ritkán kormánykritikusak is, és nem is korlátozódnak kizárólag Nagy-Britannia utcáira.

2010-ben, a Sundance Filmfesztiválon mutatták be Banksy első "dokumentumfilmjét", az Exit Through The Gift Shopot (Kijárat az ajándékbolton át), melyet "a világ első street art katasztrófafilmjeként" tartanak számon, és számos díj mellett 2011-ben még Oscar- és BAFTA-díjra is jelölték.

Magyarországon először a Műcsarnok mutatja be a filmet eredeti nyelven, magyar felirattal. Az eseményre a magyar urban art és underground szcénát is bevonva építik fel a teret, így több meglepetés mellett különleges környezetben kerül sor a vetítésekre, ahogy az Banksy egyedülállóan provokatív munkásságához méltó.

A szokatlan megoldások és együttműködések keretében megvalósuló "kiállítást" a várakozásokhoz képest később, 2012. december 8-tól tekinthetik meg az érdeklődők.

További részletek és hírek a Műcsarnok folyamatosan frissülő honlapján és hivatalos facebook oldalán találhatók.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés