bezár
 

film

2012. 11. 19.
Fliegauf Bence hipnotikus rövidfilmjei a Daazo.com-on
Sajtóközlemény - 2012. november 14.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Csak a szél LUX-díj jelölése kapcsán a Daazo.com három korai Fliegauf-kisfilmet mutat be.

prae.hu

Fliegauf Bence Csak a szél című rendezésének nemzetközi karrierje a Berlinálén indult, ahol a film Ezüst Medve díjat nyert, majd számos további sikeres fesztivál szereplés után november 21-én derül ki, hogy az Európai Parlament LUX-díját is elnyeri-e a film. A Lux-díjat 2007 óta évente ítélik oda európai filmalkotásoknak: az Európai Parlament finanszírozza a nyertes film az EU 23 hivatalos nyelvén történő feliratozását, a filmkópiák elkészítését, illetve a dvd-kiadását is.

A Daazo.com a Csak a szél LUX-díj jelölése kapcsán három korai Fliegauf-kisfilmet mutat be az Inforg Stúdió jóvoltából és közreműködésével.

A Hypnos (2001) a rendező egyik első munkája, a különös hangulatú film a regresszív csoportos hipnózis világába vezet. A rendező már itt is együtt dolgozott a hangvilágért felelős Raptors Kollektívával, a film operatőre Szatmári Péter és feltűnik Thurzó Barbara is, a Rengeteg és a Dealer későbbi szereplője. A film Cottbus-i Filmfesztiválon a zsűri különdíját nyerte.

<iframe src="https://daazo.com/swf/player.swf?id=a372644e-25e2-11e2-8057-2c4138874152" width="420" height="237" frameborder="0"></iframe>

A sor (2004) a tanítás után az iskolában maradt gyerekek szemszögét mutatja be: Fliegauf ebben a tízperces kisfilmben dolgozott először Lovasi Zoltánnal, a Rengeteg és a Csak a szél operatőrével. A kísérleti film többek között Wiesbadenben és Antalyában szerepelt fesztiválokon.

<iframe src="https://daazo.com/swf/player.swf?id=8b093d6a-25e2-11e2-8057-2c4138874152" width="420" height="237" frameborder="0"></iframe>

A Pörgés (2005) a féktelen bulizás új aspektusát mutatja be: a hullámzó tömeg lelassított képe egy rendhagyó kísérlet része a kor extázis élményének megörökítésére. A Pörgés Wiesbadenben és Madridban szerepelt sikerrel.

<iframe src="https://daazo.com/swf/player.swf?id=ac22e7e4-25e2-11e2-8057-2c4138874152" width="420" height="237" frameborder="0"></iframe>

A Daazo.com-ról

A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat. A Daazo.com egy nyitott felület, amelyhez immár okostelefon és okostévé alkalmazás is társul: az oldalra bárki feltöltheti rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget.

A Daazo.com kiadásában megjelenő World of Shorts magazin évi négy alkalommal jelenik meg nyomtatásban a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts tiszteletére. A magazin online kiadásait itt lehet elolvasni: http://issuu.com/daazo

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés