bezár
 

art&design

2012. 11. 15.
Örökségvédő önkénteseket keres a Forster Központ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Örökségvédő önkéntesmunka-mozgalmat indít a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ; a résztvevők először a Fiumei úti Sírkert veszélyeztetett sírjait tisztítják meg november 18-án vasárnap.

prae.hu

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jogutódjaként szeptemberben létrehozott Forster Gyula Központ az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében hangsúlyozta: szeretnék, ha a mozgalom résztvevői két kezükkel is tenni tudnánk a műemlékekért, ha szabadidejükben olyan hasznos tevékenységet lehetne végezni, amelytől szebb lesz egy szeretett épület, kert, temető.
   
"Az önkéntességnek magától értetődővé kellene válnia az örökségvédelem terén is: mi, akik szeretjük a szépet, tenni akarunk azért, hogy az megőrződjön az utánunk jövőknek is. Az örökségvédelmet is sújtja a válság, a rendelkezésre álló eszközök száma fogy, eljött hát az idő, hogy két kezünkkel tegyük szebbé örökségünket, értékesebbé környezetünket" - fogalmazott a Forster Gyula Központ.
   
Az önkéntes munka első állomásául a Fiumei úti Sírkert (ismertebb nevén a Kerepesi úti temető) bozóttal, borostyánnal benőtt, a növényzettől erősen veszélyeztetett sírjainak megtisztítását választották. A temető vezetése örömmel állt a kezdeményezés mellé.
   
A csatlakozókat vasárnap 10 órától várják; a munka során elfáradóknak a központ szakemberei vezetéseket is tartanak a temetőben, bemutatják a sírkert ismert és rejtett értékeit. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy lehetőség szerint hozzanak felszerelést, és a téli munkavégzésnek megfelelő ruházatban érkezzenek.
   
Az önkéntes munkára a forster.onkentesseg@gmail.com email-címen lehet jelentkezni.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés