bezár
 

film

2012. 11. 15.
Itt az új Filmszakmai Bizottság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere döntött az új Filmszakmai Bizottság összetételéről. A szervezet feladata az új filmek art kategóriába való besorolásáról szóló döntések meghozatala lesz.

prae.hu

A bizottság tagja lett Gőzsy Katalin újságíró, Ozsda Erika dramaturg, színész, forgatókönyvíró, kulturális menedzser, Czirják Pál filmtörténész, Fodor Gergely producer, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki kabinetfőnöke és Szilágyi Andor forgatókönyvíró, rendező. Feladatuk az art minősítést kérelmező filmek megtekintése, és az art minősítésére vonatkozó javaslat elkészítése lesz.
   
A bizottság mandátuma három évre szól, a tiszteletdíj évi bruttó 800 ezer forint - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóközleményében, amely emlékeztet arra, hogy a szervezet tagjait Balog Zoltán nyílt pályázati eljárást követően nevezte ki. 
   
A pályázat, amelyre összesen 35-en jelentkeztek, feltétele volt, hogy a jelentkező filmművészeti, filmtudományi vagy mozgóképtanári végzettséggel, illetve gyakorlattal rendelkezzen.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés