bezár
 

zene

2012. 11. 15.
Simon Standige mesterkurzusa a Zeneakaémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A historikus előadásmód egyik kiemelkedő mestere, Simon Standige brit hegedűművész ötnapos mesterkurzust, illetve hegedűbemutatót tart a Zenekadémia szervezésében.

prae.hu

A 17-18. század zenéjének specialistája december 3. és 7. között fogadja az Üllői úti épület régi zenei termében a historikus előadói gyakorlat iránt érdeklődő zeneakadémistákat, illetve a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendékeit - számukra a részvétel ingyenes, egyébként a kurzus nyitott - közölte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem sajtóirodája az MTI-vel.  
   
Simon Standige bemutatja a barokk hegedű és a hangszerhasználat sajátosságait és két előadást is programba vett, december 4-én a hegedű történetéről, másnap pedig Leopold Mozart hegedűiskolájáról beszél. Ezt a pedagógiai írást ma is értékesnek tartják. 
   
A brit muzsikus több mint tíz éve dolgozik a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekarral, amelynek kiemelkedő hangversenyein a koncertmesteri poszton játszik. 
   
Korábban, egészen 1990-ig az English Concert koncertmestere és szólistája volt. Ugyanezt a szerepet töltötte be éveken át a City of London Sinfonia élén. Az English Concerttel készített számtalan felvételén túl többek között az öt Mozart-hegedűversenyt is lemezre játszotta az Academy of Ancient Music közreműködésével. 
   
Nemcsak kamarazenekarok vezetője és szólistája, hanem az általa 1981-ben alapított Salomon-vonósnégyes első hegedűse is. Standage 1990-ben Richard Hickox társaságában megalapította a Collegium Musicum 90 nevű zenekart, amely exkluzív szerződéssel készít lemezeket a Chandos Records számára.

1991-95 között Christopher Hogwood mellett az Academy of Ancient Music művészeti vezetője volt. Jelenleg a londoni Royal Academy of Music és a Dresdner Akademie für Alte Musik barokkhegedű-professzora.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés