bezár
 

art&design

2012. 11. 14.
Országos Tervezőgrafikai Biennálé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétszáz alkotást vonultat fel a XVIII. Országos Tervezőgrafikai Biennále, amely pénteken nyílik Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeumban és a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban.

prae.hu

Szatmári János múzeumigazgató elmondta, a december 14-ig látható kiállításon a magyar tervezőgrafika elmúlt két évben született legsikeresebb alkotásait mutatják be. 
   
A biennále alkalmából kiírt pályázatra mintegy ötszáz pályamű érkezett az országból. A szakmai zsűri háromszáz alkotást tervezett bemutatni, helyhiány miatt ebből kétszáz alkotás kerül a közönség elé: plakátok mellett grafikával illusztrált könyvek, bélyegek vagy például naptárak. 
   
A kiállítók többsége a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakos hallgatói: Molnár Kálmán, Felsmann Tamás, Rozmann Ágnes, Molnár Gyula, Máté András tehetséges tanítványai - közölte Szepes Hédi művészettörténész, a tárlat rendezője. 
    
A XVIII. tervező grafikai biennále figyelemre méltó alkotásai közül Szepes Hédi a környezetvédelmi, a színházi és a filmplakátokat emelte ki, valamint az arculatok rendkívül izgalmas megkomponálását.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés